L1 Nieuwsshow - 25 juni 2019

L1 Nieuwsshow - 25 juni 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van dinsdag 25 juni terug.

Met daarin onder meer:

  • 07:15 De hitte blijft de komende dagen natuurlijk het gesprek van de dag. Verslaggever Lex van Moorsel gaat vanochtend op bezoek bij beroepen die te maken hebben met de warmte. Sommigen hebben er last van, maar er zijn er ook die er baat bij hebben.
  • 07:45 Het gaat slecht met de vliegende herten in Limburg. En nou horen we je denken: herten hebben toch geen vleugels?!Nee dat klopt. Een vliegend hert is namelijk een grote kever die in veel tuinen en bossen voorkomt. Hij dankt zijn naam aan zijn kaken die lijken op een hertengewei.Maar steeds minder dus, en daarom roept Natuurstichting Limburg op om door te geven als ze er een tegenkomen.Piet Oudejans van de stichting vertelt dat de beestjes zich erg langzaam verplaatsen waardoor voortplanting van de soort ook niet heel snel gaat.
  • 08:15 Op een industrieterrein tussen Venlo en Sevenum was de officiële opening van een complex waar 400 arbeidsmigranten kunnen wonen. Een Polenhotel heet het in de volksmond, maar het gebouw met 150 studio’s herbergt een veelheid aan nationaliteiten.
  • 08:45 Precies twee weken geleden werd Petra Dassen als burgemeester geïnstalleerd in 'haar' Kekrade. De stad waar ze geboren en getogen is. Inmiddels heeft ze er naast de reguliere verplichtingen ook al kennismakingsbezoeken opzitten. In vier wijken konden burgers haar de hand schudden en haar bestoken met prangende vragen.Gisteravond was de laatste bijeenkomst in de wijk Holz en we bellen met Dassen om te vragen hoe dat gegaan is.
  • 09:15 Voorafgaand aan het Oud Limburgs Schuttersfeest vindt er inmiddels al weer voor de vijftiende keer een editie voor kinderen plaats.
    Net als bij de ouderen, lopen de kinderen een optocht en wordt er geschoten met echte buksen. En voor de winnaar is er ook een prijs: 't Ummeke. 24 scholen uit Nederlands en Belgisch Limburg doen mee. In Sevenum is het officiële startsein op de schutterswei en daar is ook verslaggever John Bannier.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's