L1 Nieuwsshow - 24 juni 2019

L1 Nieuwsshow - 24 juni 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van maandag 24 juni terug.

Met daarin onder meer:

  • 07:15 De Elfsteden-zwemtocht van Maarten van der Weijden nadert de ontknoping. Als alles goed gaat, komt de lange-afstandszwemmer vanaf in Leeuwarden aan. Het eten wordt verzorgd door een bedrijf in Geleen. Daily Fresh Food. Dat heeft speciale maaltijden voor de zwemmer gemaakt. We hebben Jorg Lacroix van het bedrijf aan de telefoon.
  • 07:45 Gezondheidsinstituut RIVM heeft een hitteplan afgekondigd voor Limburg. Want gisteren was het al heet, maar de komende dagen wordt het pas echt tropisch. Met temperaturen tegen de 40 graden. Evenementen en scholen nemen maatregelen om problemen te voorkomen. Rijkswaterstaat waarschuwt voor de gevaren van zwemmen. De ANWB zet extra personeel in. Hoe komen we de hete dagen het beste door? We praten er over met huisarts Maud Sluysmans.
  • 08:15 Afgelopen weekend is Tihange 2 weer opgestart, de kerncentrale in Wallonië waar veel mensen in omringende landen zich grote zorgen over maken. De centrale is volgens de bezorgde critici verouderd, slecht onderhouden en slordig gebouwd. De tweee koepel heeft een opknapbeurt achter de rug. De vereniging Stop Tihange had het liefst gezien dat de oude centrale definitief buiten gebruik was gebleven. Aan de telefoon Jos Gulikers van Stop Tihange.
  • 08:45 In de Roermondse wijk Kitskenberg ontstaan opvallend veel waterlekkages. Er zijn de afgelopen dagen rond de Admiraal Helfrichstraat vier lekkages geweest die de nodige problemen hebben veroorzaakt. Aan de telefoon buurtbewoner Peter Op 't Veld.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Een man is dinsdag in Baexem aangehouden voor het plukken van paddenstoelen. Nu het bos weer transformeert in herfstkleuren en men al nadenkt over de kerststukjes rijst de vraag: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Programma's