L1 Nieuwsshow - 24 april 2019

L1 Nieuwsshow - 24 april 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van woensdag 24 april terug.

Met in deze L1 Nieuwsshow onder meer:

  • 07:15 Wie op het stationsplein in Maastricht loopt, kan het megavarken eigenlijk niet ontgaan. Het kunstwerk 'Ode aan het varken' is een rondreizend sculptuur om aandacht te vragen voor dierenwelzijn. Gisteren is het onthuld en Partij voor de Dieren-statenleden Pascale Plusquin was daar bij.
  • 07:45 Het wordt opnieuw een prachtige dag vandaag en dat zijn uitstekende condities om lekker de natuur in te trekken, zeker als je vakantie hebt zoals de schoolkinderen. In Sevenum grijpt de vogelwerkgroep t Hökske de meivakantie aan om de kinderen uit te nodigen om mee te gaan op de jaarlijkse nestkastcontrole. We bellen met Toon Selten van de vogelwerkgroep, hij gaat straks met de kinderen op pad.
  • 08:15 De vernielde gedenksteen voor Nicky Verstappen op de Brunssummerheide wordt binnenkort toch weer hersteld. Begin deze maand trof een wandelaar het monument zwaar vernield aan. De hoeken waren er vanaf geslagen. De familie Verstappen liet eerder weten dat wat hun betreft het monument niet meer gemaakt hoefde te worden. Na een gesprek met burgemeester Gerd Leers zijn ze daar toch op teruggekomen.
  • 08:45 Archeologische vondsten spreken al duizenden jaren tot de verbeelding. En het geeft ons ook inzicht in de geschiedenis van een streek of gebied. Maar hoe weet je nou of een scherf in je tuin of een steen archeologisch waardevol zijn of niet? Bij De Vondst in Heerlen, een centrum voor archeologie tegenover het Thermenmuseum, is alles te zien op het gebied van de Limburgse archeologie. Vandaag is er een speciaal spreekuur waar mensen hun gevonden schatten kunnen laten onderzoeken. We praten erover met Sjeng Kusters. Hij is provinciaal depotbeheerder en archeoloog.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's