L1 Nieuwsshow - 22 mei 2019

L1 Nieuwsshow - 22 mei 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van woensdag 22 mei terug.

Met daarin onder meer:

 • 07:15 Het songfestival houdt de gemoederen nog altijd flink bezig.
  Want nu dat Nederland heeft gewonnen, is het aan ons land de taak om de volgende editie te organiseren. Grote vraag daarom: in welke stad gaat dat evenement plaatsvinden?
 • 07:45 Rob Mennen schuift aan voor de eindexamens van vandaag,
  VWO: Maatschappijwetenschappen, Frans
  HAVO: Textiele vormgeving, handvaardigheid, tekenen
  VMBO: Fries, Spaans, Turks, Arabisch
 • 08:15 De politie kijkt terug op een geslaagde actiedag. Er werden gisteren meerdere huiszoekingen en arrestaties gedaan in het onderzoek naar een Albanese drugsbende. Die zou in Limburg vooral verantwoordelijk zijn voor de productie en distributie van hennep. Daarvoor werden onder meer valse paspoorten en werkgeversverklaringen gebruikt.
 • 08:45 Hoe kun je een krimpgemeente omzetten naar een groeigemeente?
  Het is de grote vraag die krimpgebieden dagelijks bezig houdt. Er is wat aan te doen, zeggen onderzoekers van de Atlas voor Gemeenten. Maak je de wegen naar de buurlanden beter, dan wordt een gemeente aantrekkelijker omdat mensen dan makkelijker ook in het buurland aan het werk kunnen. Maar burgemeester Antoin Scholten van Venlo is niet zo blij met die atlas:
 • 09:15 Het moet zo'n 100 banen op gaan leveren, als Medace zich gaat vestigen in Maastricht. Het bedrijf heeft vanaf 1 januari een plek op de Brightlands Health Campus. Medace wil hun kennis van medische innovaties delen met anderen, zoals het Academisch Ziekenhuis Maastricht en andere medische bedrijven. Om hun plannen te realiseren hebben ze bijna 7 en half miljoen euro opgehaald bij verschillende investeerders. Om straks aan de slag te kunnen in Maastricht moeten ze dus wel al die vacatures gaan opvullen. Commercieel directeur Kurt Gielen heeft als tactiek om niet zozeer mensen te laten invliegen, maar om voornamelijk te zoeken in Limburg:
 • 09:45 De Ronde van Italië is weer begonnen. Dat betekent dat de renners drie weken fietsen door het land van pasta, vino en cultura. Wij fietsen met ze mee, maar dan op een andere manier. Tot het einde kijken we naar de streek waar de renners zich bevinden en bespreken de bezienswaardigheden in dat stukje Italië. En dat doen we met Saskia Balmaekers uit Maastricht. Saskia is Italië-kenner, blogger, journalist en liefhebber van het land.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

L1mburg Centraal: NK mountainbike opnieuw bij Watersley

L1mburg Centraal: NK mountainbike opnieuw bij Watersley

L1mburg Centraal: bewoners azc Baexem delen bloemen uit

L1mburg Centraal: bewoners azc Baexem delen bloemen uit

L1mburg Centraal: Mook fietst vanaf nu sneller naar Cuijk

L1mburg Centraal: Mook fietst vanaf nu sneller naar Cuijk

L1mburg Centraal: elektronische neus spoort mogelijk corona op

L1mburg Centraal: elektronische neus spoort mogelijk corona op

Plat-eweg - 26 september 2020

Plat-eweg - 26 september 2020

't Lèste Waord: Dyanne Sleijpen​

't Lèste Waord: Dyanne Sleijpen​

Logo 1Limburg

Programma's