L1 Nieuwsshow - 20 mei 2019

L1 Nieuwsshow - 20 mei 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van maandag 20 mei terug.

Met daarin onder meer:

  • 07:15 Voor sommige kinderen is het ondertussen de normaalste zaak van de wereld: televisie kijken is ouderwets. In plaats daarvan kijken zij video's op YouTube. Naar bijvoorbeeld bekende vloggers, dat zijn mensen die fragmenten uit hun dagelijkse leven uitzenden. En een paar van die bekende vloggers, zoals Enzo en Milan Knol en Dylan Haegens, waren gisteren in Toverland. Daar konden fans namelijk hun YouTube-idolen ontmoeten. En inderdaad als die bekende vloggers ergens zijn, dan zijn er ook hordes fans. Zo merkte verslaggever Ruud van Broekhoven.
  • 07:45 Examenjournaal met Rob Mennen.
  • 08:10 Gisteravond zaten vele Limburgers aan de buis gekluisterd. Op SBS6 was namelijk de documentaire over de dood van het fotomodel Ivana Smit te zien. De Sittardse Ivana werd in 2017 dood gevonden na een val van de twintigste verdieping van een flatgebouw in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Het Amerikaanse echtpaar Alexandra en Luna Johnson heeft haar als laatste levend gezien. Smit was namelijk voor het laatst in hun appartement. Desondanks weigerde het stel in de rechtszaal te getuigen en verdwenen ze spoorloos. Journalist Thijs Zeeman maakte een documentaire over de zaak en spoorde het echtpaar op. Voor het eerst reageren zij op de situatie rondom de dood van Smit.
  • 08:45 Hij is zo'n drieënhalve meter groot en dus moet zijn hoofd eraf om naar buiten te kunnen. Ja, en voor iedereen die nu denkt 'HUH?!' wiens hoofd gaat eraf?, geen paniek. Het gaat namelijk om één van de reuzenpoppen die binnenkort meedoet aan de reuzenstoet in Maastricht.Die reuzenstoet is dit jaar extra speciaal, het is namelijk de vijftigste verjaardag van het reuzengilde in Maastricht, de organisatie achter de stoet.Tom Nobben van dat reuzengilde vertelt over de historie van deze stoet.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's