L1 Nieuwsshow - 19 augustus 2019

L1 Nieuwsshow - 19 augustus 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van maandag 19 augustus terug.

Met daarin onder meer:

  • 07:15 De bewoners van de Gansbaan in Meerssen zijn de parkeeroverlast in hun straat helemaal zat. De straat staat continu bomvol met auto's van toeristen, mensen die in de omgeving werken of zelfs op vakantie zijn via Maastricht Aachen Airport. En de bewoners moeten maar zien waar ze hun auto kwijt kunnen. De problemen duren al jaren, zo ontdekte verslaggever Sjors Abeling:
  • 07:45 Eén op de vier studenten gebruikt onbetrouwbare methoden als anticonceptie. Dat blijkt uit onderzoek van de Rutgers Stichting. Om een nieuwe lading studenten te behoeden voor ongewenste zwangerschappen of soa's staat de 'anticonceptiecamper' vandaag op de INKOM in Maastricht - de introductieweek voor nieuwe studenten. De gesprekken gaan niet alleen over anticonceptiemiddelen - maar ook over het gebruik van een condoom tijdens onenightstands. Amy Mante Adu van de Rutgers Stichting:
  • 07:55 Vandaag zijn in Limburg de scholen weer begonnen. Op de basisschool in Griendtsveen gaat ook de eerste schooldag van start. Dat is bijzonder, want de school stond afgelopen jaar op omkiepen. Er waren te weinig leerlingen. Maar de deuren gaan vanochtend toch weer open. Verslaggever Ruud van Broekhoven is op de school, waar ongetwijfeld een jubelstemming heerst.
  • 08:45 Media uit de hele wereld hebben het er bewonderend over: de duurzame bushokjes die het Reclame Bureau Limburg overal in Utrecht heeft geplaatst. Vetplantjes op het dak van het bushokje vangen fijnstof af, houden regenwater vast en er komen bijen en andere insecten op af. Onder het dak is er led-verlichting en er is een bankje van duurzaam bamboe. Groener kan het bijna niet. We praten erover met Marco Ramakers van Reclame Bureau Limburg.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's