L1 Nieuwsshow - 18 juni 2019

L1 Nieuwsshow - 18 juni 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van dinsdag 18 juni terug.

Met daarin onder meer:

  • 07:15 Venlose schetsen zijn een hit op Instagram. Tekenaar Albert Kiefer maakt dagelijks een tekening van een gebouw die hij via de sociale media deelt. Het begon in 2016 als een hobby-project. Veel markante gebouwen in Venlo, Blerick en Tegelen belandden zo op internet. Ook van andere steden zoals Maastricht, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Den Haag zijn inmiddels complete verzamelingen verschenen. Verslaggever Guus Benders ging kijken bij de populaire tekenaar, die in die drie jaar een verschil in werkwijze ziet.
  • 07:45 Veel toeters en bellen, licht en actie. Dat is voor mensen vaak reden om naar de kermis te gaan. Maar vandaag in Roermond is het éven iets anders. Om vier uur vanmiddag gaan de geluidsinstallaties drie uur uit en worden de lichten gedimd. Dat alles om mensen met autisme, ADHD, epilepsie of hooggevoeligheid de mogelijkheid te geven om ook naar de kermis te gaan. Anneloes Franssen van Koraal werkt als logopediste met mensen die overgevoelig zijn voor geluid.
  • 08:15 Het Porta Mosana College, Sint-Maartenscollege en VMBO-Maastricht gaan samen verder als één brede scholengemeenschap. Dat is in ieder geval een voorgenomen besluit van het College van Bestuur. De plannen zijn goedgekeurd door de bevoegde instanties zoals de Maastrichtse gemeenteraad. Maar de ouderraden zijn niet enthousiast. Berend Brouwer, voorzitter van de ouderenraad van het Porta Mosana College hadden we aan de lijn.
  • 08:45 Nederland is een minister van Gehandicaptenzaken rijker. Gisteren werd Rick Brink tijdens een speciale tv-show uit zes kandidaten uitgekozen. Het programma is onderdeel van een campagne van presentatrice Lucille Werner, die meer aandacht wil voor de bijna 2 miljoen gehandicapten in Nederland. Zij vindt dat er structureel te weinig aandacht is voor deze groep. Denise Vanderbroeck uit Sittard startte het 'PowerPlatform' waar ze laat zien wat studenten met een beperking wel kunnen. Ze werkte veel samen met Lucille Werner en was gisteravond aanwezig tijdens de bekendmaking.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's