L1 Nieuwsshow - 11 september 2019

L1 Nieuwsshow - 11 september 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van woensdag 11 september terug.

Met daarin onder meer:

  • 07:15 Het Openbaar Ministerie heeft gisteren 18 jaar gevangenisstraf geëist tegen de twee verdachten in de moordzaak Soufian Lahnstein. Volgens het OM ging het om een bewust opgezette overval , waarbij het duo Lahnstein zijn drugs wilde afnemen. De verdachten hebben volgens het OM geschoten op Lahnstein. De verdachten wezen elkaar in eerdere zittingen aan als moordenaar van Lahnstein. In de eis werd uitgesproken dat het niet uitmaakt wie geschoten heeft, want beide verdachten hebben zich niet verzet toen Lahnstein werd gedood. Advocaat Serge Weening gaat voor vrijspraak van zijn cliënt.
  • 07:45 Morgen is het precies 75 jaar geleden dat het eerste dorpje in Nederland werd bevrijd, in Limburg was dat. En deze hele week blikken we met ooggetuigen terug op die bevrijding én speuren we naar bijzondere verhalen uit de oorlog. Vandaag het verhaal van Lieke Konings uit Cadier en Keer. In de laatste weken van de oorlog zat ze verscholen in de grotten in haar woonplaats. Nu, 75 jaar later keert ze terug naar die donkere plek op landgoed Heerdeberg. Samen met haar man Louis, die destijds even verderop in de schuilkelders zat.
  • 08:10 Bewoners van de Maastrichterlaan in Vaals waren in hun nopjes toen de straat werd opgeknapt. Nu de werkzaamheden achter de rug zijn, zijn ze niet meer zo blij. De putdeksels van het riool maken erg veel lawaai als er over heen wordt gereden. En vooral 's nachts is dat heel vervelend. CDA-raadslid Thijs Jussen woont aan de doorgaande weg in Vaals en liet het verslaggever Frank Moonen horen.
  • 08:15 Door het warme weer en aanhoudende droogte neemt de hoeveelheid water die door de Maas stroomt af. Dat begint zorgelijke vormen aan te nemen voor de drinkwatervoorziening: er zou zomaar niet genoeg water uit de kraan kunnen komen.
  • 08:45 In Griendtsveen is er al een WK Bokkenollen, je weet wel Bokkenollen is met een dienblad bokbier door Griendtsveen hollen. Nu dachten ze in een ander dorp van de gemeente Horst aan de Maas, dat kunnen wij ook en dus is er vandaag in Swolgen het WK Ganzeborden. Iedereen mag meedoen, maar het spel is wel omgebouwd met allerlei kenmerken uit de gemeente Horst aan de Maas. Organisator Ger van Rensch over de aanpassingen in het spel.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's