L1 Nieuwsshow - 10 september 2019

L1 Nieuwsshow - 10 september 2019

Luister hier de L1 Nieuwsshow van dinsdag 10 september terug.

Met daarin onder meer:

  • 07:15 De vreemdelingen die de afgelopen maanden in Limburg uit vrachtwagens klommen, waren per ongeluk in Limburg verzeild geraakt. Als ze op hun mobiele telefoon zien dat ze niet in Frankrijk, maar Nederland zijn, willen ze zo snel mogelijk de vrachtwagen uit. Het fenomeen is nieuw in Limburg, tot dit jaar kwam het nauwelijks voor. Sinds januari waren er vijf incidenten. Ali Sabri van de vreemdelingenpolitie legt uit dat de vreemdelingen zich meestal op een parkeerplaats verstoppen in een vrachtwagen.
  • 07:45 Door het veranderende klimaat hebben veel boeren het moeilijk. Niet de wijnboer. Die wordt alleen maar vrolijk van de klimaatsverandering, want voor de druiven zijn zon en warm weer goed. Wijngaard St Martinus van Stan Beurskens is onlangs voor de derde keer uitgeroepen tot beste wijngaard van Nederland en België.
  • 08:15 Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht zegt dat zij de aankoop van een woning van de directeur van het zogeheten Shared Services Center Zuid-Limburg beter had kunnen melden aan de gemeenteraad. Die koop was in maart vorig jaar. Over die verkoop ontstond de laatste dagen ophef omdat het voorgenomen gezamenlijke kantoor van de gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen leidde tot de zogenoemde spionage-affaire. En daar speelde die directeur van Shared Services Center natuurlijk een rol bij We praten er over met onze politiek verslaggever Jean van Hoof.
  • 08:45 Desolenator uit Maastricht maakt kans op de hoofdprijs van 500 duizend euro van de Green Challange van de Postcode Loterij. Het bedrijf uit Maastricht is een van de vijf finalisten van de jaarlijkse duurzaamheidscompetitie. Het bedrijf heeft een proces ontwikkeld om zout water te ontzilten en sterk vervuild water schoon te maken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zonne-energie om water te verwarmen. De condens die daarbij vrijkomt wordt opgevangen en kan gebruikt worden als drinkwater. Algemeen directeur Pim Janssen spraken we daarover.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

L1 Nieuwsshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken we je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/L1nieuwsshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's