L1 Luusternach van het Limburgse Leed L1ve op L1 Radio

MAASTRICHT, 16 september 2011 - L1 Radio covert aanstaande zaterdag 17 september de Luusternach van het Limburgse Leed in Venlo. De L1 Luusternach is een onderdeel van het jaarlijkse dialectmuziekevenement Nach van het Limburgse Leed.


De L1 Luusternach vindt plaats in een oase van rust binnen het festivalgebied. De voormalige kapel van een klooster in de binnenstad is het decor van optredens van de top van de Limburgstalige singer-songwriterscene. Centraal in de L1 Luusternach staat Ton Engels die met zijn band de Medeplichtigen zal optreden. Als gastmuzikant ontvangt hij pianist Egbert Derix, die ook eigen repertoire ten gehore zal brengen. Daarnaast zullen Jos Hol, Peter Beeker en Linda Zijlmans akoestisch optreden in Domani.
Uniek voor Limburg is het optreden van Musicalster Suzan Seegers. Zij brengt samen met haar pianist een deel van haar Limburgstalige theatershow SUUS ten gehore. Dit najaar trekt ze daarmee langs de Nederlandse schouwburgen.
L1 dialectspecialist Henk Hover praat tussendoor met de muzikanten en peilt de sfeer tijdens de Nach van het Limburgse Leed. Ook via het L1 themakanaal www.plateweg.nl zal de uitzending te horen zijn. Het L1ve-radioprogramma duurt van 22.00 tot 01.00 uur. Publiek is van harte welkom in Domani in Venlo om de uitzending gratis bij te wonen.
Het volledige programma van de nach vindt u op: www.limburgsleed.nl
Zaterdag 17 september 22.00 – 01.00 uur
L1 Radio www.plateweg.nl | Publiek is welkom, entree gratis!
Locatie: Domani Venlo | Dominicanenplein 15 | 5911 KN VENLO