L1 heeft nieuwe Raad van Commissarissen

L1 heeft nieuwe Raad van Commissarissen

De aandeelhouder van de L1-bedrijven - Stichting Omroep Limburg - heeft een nieuwe Raad van Commissarissen benoemd. De RvC houdt toezicht op de bedrijfseconomische zaken bij de regionale omroep.

Voorzitter van de nieuwe RvC is Hans Coppus (51) uit Horst. Coppus is in het dagelijks leven directeur bij Teunesen Zand en Grint in Gennep. Hij heeft ervaring als toezichthouder bij Cohesie, een coöperatie van 104 huisartsen in Noord-Limburg, en als commissaris bij Wonen Limburg.

De twee leden van de RvC van de L1-bedrijven zijn Mirjam Depondt-Olivers (57) en Raoul Willms (43). Depondt heeft sinds dit jaar een eigen adviesbureau en was daarvoor 12 jaar directeur van Woonpunt in Maastricht. Willms is sinds 2015 directeur Marketing, communicatie & distributie bij pensioenuitvoerder APG in Heerlen.

Na het niet doorgaan van de fusie van L1 en Omroep Brabant eerder dit jaar stapte de Raad van Commissarissen van L1 op. Stichting Omroep Limburg is als aandeelhouder van Televisiebedrijf Limburg BV en Omroepbedrijf Limburg BV (radio) verantwoordelijk voor het benoemen van een nieuwe Raad.

Met de aanstelling van de nieuwe directie in augustus van dit jaar en de per 1 januari 2019 benoemde RvC zijn de L1-bedrijven klaar voor de uitdagingen van het komend jaar.

Logo 1Limburg

Blauwe bessen-grootmacht overweegt aandelen te verkopen

Blauwe bessen-grootmacht overweegt aandelen te verkopen

Blauwe bessen-grootmacht abb Growers doet mogelijk de helft van zijn aandelen van de hand. Het bedrijf uit Horst, één van de grootste leveranciers en importeurs van blauwe bessen van West-Europa, staat in de belangstelling van telers uit Oekraïne en Spanje.

Programma's