L1 heeft de tien beste uittips voor jouw herfstvakantie in Limburg

L1 heeft de tien beste uittips voor jouw herfstvakantie in Limburg

1. Wijnbouw in Limburg

Oktober is een drukke maand voor de wijnbouw. De oogst wordt binnengehaald en in grote vaten gedaan. Telkens spannend en dus een genot om dat mee te ervaren.
Je kunt de Limburgse wijn bijvoorbeeld gaan ontdekken met de Wijn en Spijs Event-kaart van La Saison Culinaire samen met De Limburgse Wijnboeren. Breng eens een bezoek aan de wijngaarden, praat daar met de wijnboeren en proef hun wijnen.
Onder meer de VVV Limburg winkels kunnen je vertellen welke wijngaarden te bezoeken zijn.


2. Oktober is kindermaand in Sittard

Dit jaar organiseert De Domijnen in Sittard, voor de derde keer op rij, Oktobermaand Kindermaand.
Alles staat er in het teken van kunst en cultuur voor kinderen (tot 12 jaar). Samen met 14 verschillende instellingen uit de regio organiseren we meer dan 50 activiteiten voor kinderen tot 12 jaar.
Download hier het programmaboekje met daarin alle activiteiten. Dit boekje wordt ook verspreid via de basisscholen, is verkrijgbaar bij alle lokaties van De Domijnen en bij het VVV-kantoor in Sittard.


3. Valkenburgse Bokkenweken

Tot en met 31 oktober staat Valkenburg aan de Geul in het teken van de bok!
Historie en cultuur van van Valkenburg draaien al lang rond bokken.
Om dat te vieren zijn er heel oktober allerlei activiteiten rond de bok te beleven in de Bokkenweken. Van een muzikale invulling tot familieactiviteiten en van de jaarlijkse Bokkemèrt tot een nieuw ludiek spelelement, de Kernenbattle.
Kom het beleven met een goed glas bokbier in de ene hand en een lekker hapje in de andere!
Maar pas op! De Bokkenrijders houden je in de gaten...


4. Teddyberen Expres

Speciaal voor de allerkleinsten organiseert de ZLSM tijdens de herfstvakantie de Teddyberen Expres.
Kinderen, opa's, oma's, pappa's en mamma's kunnen samen met hun favoriete knuffeldier in de Teddyberen Expres een berenachtige reis maken door het Limburgse heuvelland.
Op station Simpelveld kunnen de kinderen in het Teddyberen-rijtuig een eigen beer knutselen en loopt Teddy de Beer rond om de kinderen te begroeten. Dat kan op 15, 18, 22 en 25 oktober.


5. Midden-Limburg (her)ontdekken

Naast natuur, winkelen en evenementen heeft Midden-Limburg een schat aan cultuur.
Kastelen, molens, kerken, kruisen en kapellen; je vindt het in Midden-Limburg! Bezoek het witte stadje Thorn of het vestingstadje Stevensweert.
Het buitenland België en Duitsland vind je letterlijk "om de hoek". Bezoek bijvoorbeeld eens de mooie Duitse grensplaatsjes Brüggen en Wassenberg.


6. Tour de Lique 'Cycling 4 Kids Brains'

Fiets op zondag 15 oktober mee met Tour de Lique, 'Cycling 4 Kids Brains' in de Zuid-Limburgse heuvels! Na de succesvolle eerste editie in 2016 door de familie Eckmeyer, organiseert Kinderonderzoekfonds Limburg dit jaar de tweede editie van deze sponsorfietstocht.
Het doel is weer om geld in te zamelen voor onderzoek van de afdeling Kindergeneeskunde in het Maastricht UMC+ naar nieuwe behandelingsmogelijkheden voor hersenschade na vroeggeboorte.
Dit jaar is het een fietstocht van circa 80 kilometer lang. Zowel voor de recreant als de geoefende fietser een mooie uitdaging! Bekijk alvast de uitdagende route. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig en de mogelijkheid om te douchen is ook voorhanden. Tevens is er bij de sfeervolle finishplaats een hapje en een drankje verkrijgbaar. Raadpleeg de website voor meer info


7. De natuur in!

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn tijdens de herfstvakantie allemaal open voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook activiteiten georganiseerd.
Zo vindt op woensdagmiddag 18 oktober om 14.30 uur een leuke kinderactiviteit voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar plaats.
De activiteit start vanaf het Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo en zal circa 1,5 tot 2 uur duren. Deelname is gratis. Denk aan stevig schoeisel en het dragen van een lange broek.


8. Enchanted Gardens

Van 14 oktober tot en met 5 november staat Kasteeltuinen Arcen overdag in het teken van Herfstig!
Dat is een florale show in de tuinen en het kasteel met tal van bijzondere chrysanten, heideplanten en pompoenen. Ook zijn er kinderactiviteiten.
Tevens is Kasteeltuinen Arcen van 14 tot en met 29 oktober ook in de avonduren geopend voor Enchanted Gardens, een sprookjesachtige avondwandeling door een fascinerend spel van licht en klank, met een spectaculaire lasershow.


9. Kabouters

Van 14 tot en met 29 oktober zijn de kabouterweken op het Kabouterpad bij Buitencentrum De Pelen.
Er zijn dan veel leuke extra’s voor kleuterkabouters en hun (groot)ouders te beleven. Bovendien is er op zondag 22 oktober een supergezellig Herfstfeest op het Kabouterpad!
Boswachters van Staatsbosbeheer ontdekken vaak sporen in De Groote Peel waarvan ze vermoeden dat ze van kabouters zijn. Daarom is bij Buitencentrum De Pelen een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten.
Ook voor de (groot)ouders is er een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer. Kijk voor meer informatie: www.kabouterweek.nl


10. Herfstspeurtocht van OERRR

OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. OERRR is buiten. En op de Brunssummerheide is er met OERRR een heel nieuwe speurtocht ontwikkeld, of eigenlijk twee tochten.
Een voor kinderen van 4 tot 8 jaar en een tocht voor kinderen van 9 tot 12 jaar, die net wat langer is. Jullie krijgen een tas mee vol spulletjes die je nodig hebt om de opdrachten te doen die je onderweg tegenkomt.
En als je terugkomt bij het Bezoekerscentrum is de pret nog niet gedaan: met de “bosvindsels” kun je thuis nog verder knutselen.


Ook van L1

Oktoberfeest

In heel Limburg zijn er in de herfst Oktoberfeesten. Vanaf 13 oktober breekt het feest weer los in Sittard.

Ook dit jaar ben je weer helemaal van de partij bij het Oktoberfeest Sittard dankzij L1.

Met speciale uitzendingen van Plat-eweg, Wunderbar en de middagshow op L1 Radio. En de STIHL Timbersport op L1 TV. Meer oktoberfeest vind je op L1.nl/Oktoberfeest

Logo 1Limburg

Programma's