L1 en LBM lanceren blaasmuziekfonds

L1 en LBM lanceren blaasmuziekfonds

L1 en de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) gaan samen projecten ontwikkelen om de cultuur van harmonie- en fanfareverenigingen nog meer zichtbaar te maken.

Beide partijen hebben budget gereserveerd voor een blaasmuziekfonds (in totaal € 100.000,-). Uit het fonds worden initiatieven gefinancierd die L1 via al haar kanalen (radio, tv, online) bij het publiek brengt.

Het bijzondere aan deze samenwerking is dat verenigingen en individuen zelf ideeën kunnen aandragen waarmee de blaasmuziek in de kijker wordt gezet.


Geen dichtgetimmerde regeling, maar een muzikale kansengenerator Noël Lebens, voorzitter LBM

Noël Lebens, voorzitter van de LBM: “Binnen de LBM zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe wegen om de blaasmuziek te versterken. Naast onze vertrouwde activiteiten biedt het blaasmuziekfonds nieuwe mogelijkheden. Geen dichtgetimmerde regeling, maar een muzikale kansengenerator!”.

Omroep en muziekbond werken al samen bij het realiseren van de succesvolle tv-serie LEF!, waarin jong hafa-talent een podium krijgt. L1 maakt daarnaast het maandelijkse tv-programma Blaaskracht en op radio iedere zondag een speciale muziekavond van 18.00 tot 21.00 uur.

Natuurlijk laten we ook concert-opnames horen en zien, maar nog mooier vinden we verhalen uit de wereld van de blaasmuziek Leo Hauben, hoofdredacteur L1

Leo Hauben, hoofdredacteur van L1: “Als omroep zijn we altijd op zoek naar interessante verhalen. Natuurlijk laten we ook concert-opnames horen en zien, maar nog mooier vinden we verhalen uit de wereld van de blaasmuziek. Bijvoorbeeld over jonge talenten, bijzondere verenigingsactiviteiten of cross-over projecten.”

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) is de provinciale overkoepelende organisatie voor de blaasmuzieksector. Ongeveer 280 korpsen, bestaande uit harmonieën, fanfares, brassbands en blaaskapellen, zijn aangesloten bij de LBM. Met ruim 25.000 enthousiaste amateurs is de LBM de grootste muziekorganisatie van Limburg.

De LBM organiseert, naast een aantal jaarlijkse activiteiten, zoals de dirigentenworkshop De Maestro, de Concertconcoursen en de Finale Jonge Solisten, diverse projecten. Vaak gebeurt dit in samenwerking met muzikale partners en andere culturele instellingen.

Theo Hanssen, vice-voorzitter van de Bond van Muziekgezelschappen, met meer uitleg:

|

Inschrijfformulier Blaasmuziekfonds

Heb je een idee? KLIK HIER voor de voorwaarden en het inschrijfformulier.

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Frans Pollux' nieuwe weg: podcast-maker

Frans Pollux' nieuwe weg: podcast-maker

Óngerwaeg: Tik in de nek in Gennep

Óngerwaeg: Tik in de nek in Gennep

Buitengewoon: Knoest in Afferden

Buitengewoon: Knoest in Afferden

Limburg in Beweging - 6 juni 2020

Limburg in Beweging - 6 juni 2020

Jouw Plat-eweg Top 3 van vrijdag 5 juni

Jouw Plat-eweg Top 3 van vrijdag 5 juni

AvondGasten: corona in Limburg - ouderen

AvondGasten: corona in Limburg - ouderen

Logo 1Limburg

Programma's