L1-documentaire opening Limburg Film Festival

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Eerste editie LFF van 13 tot en met 15 januari in Venlo
De L1-documentairePortretten uit de Peelvan Wiek Lenssen uit Swolgen is de openingsfilm van de eerste editie van het Limburg Film Festival (LFF) in Venlo. De film is te zien op L1 TV in de serie Limburg Doc op zaterdag 14 januari (18:00 uur) en zondag 15 januari om 11:00, 13:00 en 15:00 uur.
De nieuwe documentaire van Bart Hölscher (Baarlo) met de titelBert, Debbie, Bob en Ingeborg, Mensen van Maasveld wordt ook voor het eerst aan het publiek getoond tijdens het LFF. Ook deze documentaire zal in het voorjaar bij L1 te zien zijn.,
Naast een aantal premièrefilms bevat het programma nog veel andere verrassende films. Zo’n beetje elk genre is vertegenwoordigd. Ook wordt
het meesterwerkInnocence vertoond van de eerder dit jaar overleden Venlose filmmaker Paul Cox.
De Tegelse filmmaker Pieter Kuijpers is dit jaar ‘Filmmaker in Focus’ op het Limburg Film Festival.
De Tegelse filmmaker Pieter Kuijpers is ‘Filmmaker in Focus’ op
het Limburg Film Festival. Hij is op zaterdag aanwezig voor een
Cine/Talk, dat wordt georganiseerd i.s.m. CineSud. Verder wordt Kuijpers’ eerste lange speelfilm getoond, de klassiekerVan God Los (2003) en zijn nieuwste filmRiphagen (2016).
Het Limburg Film Festival vindt plaats in Filmtheater De Nieuwe Scene te Venlo, dat als festivalhart fungeert. Op 15 januari zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De jury, die onder andere bestaat uit cameraman Rob Hodselmans, documentairemaker, Dirk-Jan Roeleven en regisseur Remy van Heugten, zal prijzen uitreiken voor Beste Film, Beste Korte Film en Beste Jonge Limburgse Maker (onder 30 jaar).