L1 komt de maand oktober in actie: geef een jas, verwarm een hart!

L1 komt de maand oktober in actie: geef een jas, verwarm een hart!

Van 2 tot en met 30 oktober gaan we sámen Limburg winterproof maken.

Limburg telt een groot aantal mensen die in armoede leven. Ze zien de komende winter met angst en beven tegemoet. L1, Stichting Samen voor Maastricht en alle Limburgse gemeenten bundelen hun krachten voor een warme winteractie.

Onder de noemer Limburg Helpt: geef een jas, verwarm een hart! gaan we in de maand oktober zoveel mogelijk warme winterjassen inzamelen voor hen die deze het meest nodig hebben. Het initiatief is bedoeld om de saamhorigheid in de Limburgse gemeenschap te versterken en hulp te bieden aan degenen voor wie een warme winterjas niet vanzelfsprekend is. 

Actie in de hele provincie
Gedurende de actieperiode worden er inzamelpunten opgezet in verschillende Limburgse gemeenten, waar mensen hun jassen kunnen afgeven. Bedrijven, scholen, vriendengroepen en verenigingen worden aangemoedigd om hun steentje bij te dragen door zelf een inzamelingsactie op touw te zetten. De ingezamelde jassen worden zoveel mogelijk in de eigen gemeentes verdeeld. De rest wordt verdeeld via Kledingbank Limburg.

Ambassadeurs
Vivian Lataster en Huub Stapel zijn ambassadeurs voor de actie. Ze zullen vanuit hun betrokkenheid bij het thema hun bekendheid én hun netwerk inzetten om de actie tot een succes te maken.

Het aantal mensen die in armoede leven in Limburg neemt toe. Het leven op straat én met een beperkt sociaal netwerk is zwaar. Daarom gaan we, sámen met alle inwoners, bedrijven, verenigingen Limburg weer winterproof maken door jassen in te zamelen. Manon Machiels, Stichting Samen voor Maastricht

Actielied
Speciaal voor Limburg Helpt maakte Bart Storcken samen met Frans Pollux een actielied voor zangeres Marjolein Heijltjes en een groot artiestenkoor. Heijltjes zal samen met Bas van der Zwaan de slotshow vanuit Theater aan het Vrijthof in Maastricht presenteren.

De hele maand oktober inzamelen
De actie zal van start gaan op maandag 2 oktober 2023 en eindigt tijdens een spectaculaire slotshow op maandag 30 oktober, gehouden in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Limburgers worden de hele periode aangemoedigd om nieuwe of gebruikte winterjassen te doneren, zodat duizenden mensen in onze provincie alsnog een comfortabele en warme winter kunnen doorkomen.

Actieweek op alle kanalen van L1
De laatste week, van maandag 23 tot en met maandag 30 oktober, wordt door L1 omgedoopt tot officiële actie week. In deze week besteden alle programma's op radio en tv extra veel aandacht aan de acties die op touw zijn gezet.

Voor meer informatie over Limburg Helpt, inclusief inzamelpunten en manieren om betrokken te raken, kunt u terecht op L1.nl/LimburgHelpt.

Volg en deel L1 op social media

Volg L1 op onderstaande kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

L1mburg Centraal: veroordeling Jos Brech blijft in stand

L1mburg Centraal: veroordeling Jos Brech blijft in stand

René Claassen nummer zes op PVV-lijst

René Claassen nummer zes op PVV-lijst

Zangersheide maakt kampioenen voor de toekomst

Zangersheide maakt kampioenen voor de toekomst

Op zoek naar fruitnamen

Op zoek naar fruitnamen

OM eist 8 jaar cel en tbs voor verkrachten jongens

OM eist 8 jaar cel en tbs voor verkrachten jongens

Veroordeling Jos Brech blijft in stand

Veroordeling Jos Brech blijft in stand

Programma's