L1 Cultuurcafé: Horst laat je ervaren hoe we eeuwenlang duisternis trotseerden

L1 Cultuurcafé: Horst laat je ervaren hoe we eeuwenlang duisternis trotseerden

Na het invallen van de duisternis gaat ons leven gewoon door. We doen het licht aan en we gaan verder met werken, televisiekijken, app'en of ons restaurantbezoek.

Duisternis belemmert ons nauwelijks nog. Toch was dat eeuwenlang heel anders. Als het donker werd viel ook het leven stil. Alleen bij een kaars of haardvuur konden mensen de avond doorkomen. Pas met de komst van elektriciteit veranderden onze avonden en nachten ingrijpend.

In Horst wordt de nachtelijke sfeer van voorbije eeuwen binnenkort even terug gehaald. Om te ervaren hoe mensen eeuwenlang de duisternis trotseerden.

De elektriciteit in Horst gaat drie avonden uit waardoor het echt donker en stil wordt. Deze week werd het alvast geoefend. Frank Ruber was erbij:

|

Het evenement vindt plaats op 13, 14 en 15 oktober in het centrum van Horst. Vanaf 10 uur 's avonds kun je kennismaken met de duisternis en de stilte die ooit - voor de komst van elektriciteit 100 jaar geleden - heel gewoon was.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op L1 Radio.

Ontdek hier eerdere afleveringen van L1 Cultuurcafé

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

Man die zijn dode moeder in huis verborg weer voor de rechter, traumahelikopter naar ernstig ongeval, tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals en politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades. Dit en meer in onze 1Lunch.

Programma's