L1 Cultuurcafé - 7 september 2019

L1 Cultuurcafé - 7 september 2019

Jori Klomp

28 jaar jong is ie pas, maar toch al koorleider bij het Theater Aachen. In die functie is ie verantwoordelijk voor de aansturing en het dirigeren van maar liefst 4 koren (allemaal bij het Theater Aachen), en dat is meer dan een dagtaak; Jori Klomp.

Geboren in Malmédy (B), op 8-jarige leeftijd begonnen met het spelen van saxofoon -terwijl hij eigenlijk liever fagot had gespeeld, gestudeerd op het conservatorium in Maastricht (zang, saxofoon) en later nog een master koordirectie gevolgd aan het conservatorium in Utrecht. In het eerste uur van het L1 Cultuurcafe (10:00-11:00) vertelt Klomp over zijn jeugd, muzikaliteit, liefde voor opera, zijn stem (countertenor), het verschil tussen het dirigeren van een koor en een orkest, en natuurlijk over het werken in Duitsland.

|

Maastricht en fotografie

Het tweede uur van het L1 Cultuurcafe (11:00-12:00) staat fotografie centraal. Erik de Jong is de directeur van het Museum aan het Vrijthof en hij komt praten over de stap die het museum deze maand zet om zich volledig op fotografie te gaan richten.

Eind september opent de eerste expositie in dat kader, met werk van fotograaf Jimmy Nelson ('Homage to Humanity'). Maar er gebeurt nog veel meer op fotografiegebied in Maastricht. 20 september begint daar het allereerste Maastricht Photo Festival: Meer dan 100 artiesten doen mee, verdeeld over 26 locaties, 34 exposities en een randprogramma met o.a. workshops en lezingen. Initiatiefnemers Uschi Prick en Bert Janssen komen praten over hun drijfveren, hun liefde voor foto en over het festival.

|

Presentatie: Wouter Nelissen

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op L1 Radio.

Ontdek hier eerdere afleveringen van L1 Cultuurcafé

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's