L1 Cultuurcafé - 7 maart 2020

L1 Cultuurcafé - 7 maart 2020

Zaterdag 7 maart 10:00-13:00 op L1 Radio

Erotische fantasieën: iedereen heeft ze, maar bijna niemand durft er openlijk over te praten. Zo ontdekte theatermaker, kunstenaar en presentator Lucas De Man, die de afgelopen twee jaar onderzoek deed naar de erotische fantasieën van meer dan 300 Nederlanders en Vlamingen.

Eén van de uitkomsten van dat onderzoek is de tentoonstelling Yes, Please!, vanaf zondag 8 maart te zien in Marres Maastricht. Door middel van een menukaart met erotische verhalen word de bezoeker kamer voor kamer door nieuwe fantasiewerelden geleid. Nieuwsgierig? Lucas de Man is tussen 10 en 11 uur te gast in Cultuurcafé.

|

Verder onder meer in deze uitzending:

Kunstenaar Chaim van Luit over zijn tentoonstelling in Buitenplaats Kasteel Wijlre

In de tentoonstelling Conversations #2 onthult Chaim van Luit als een archeoloog laag voor laag verschillende herinneringen, anekdotes en verhalen van Jo Eyck. Hij verweeft deze op directe of indirecte wijze met zijn eigen werk. Het startpunt voor de tentoonstelling vormt de kinderkamer van Jo Eyck. Hier heeft hij tijdens een langdurig ziekbed vele uren voor het raam doorbracht. In deze periode heeft hij leren kijken, waarmee de basis is gelegd voor de wijze waarop hij zijn leven heeft ingericht met kunst en natuur. De expositie opende deze week en we hebben Judith Kuypers naar Wijlre gestuurd.

|

Bibi en Charles Ortjens over de theatermonoloog Mara

Ger Bertholet, als theaterfiguur bekend onder de naam Zjear Bataille, werd in 2011 getroffen door een beroerte. Na een lange en intensieve revalidatie is Ger terug en weer in staat een nieuwe theatertekst te schrijven: Mara. Mara is zijn comeback. Jarenlang sloeg hij op de trom van de Limburgse dialect theatercultuur en daar is hij weer met dit theaterstuk. Opnieuw een tekst in het dialect. Ger Bertholet bouwt, ondanks een serieuze time-out, opnieuw en gestaag verder aan een repertoire dat een bijdrage wil leveren aan de verrijking van de Limburgse (dialect)cultuur.

|

Waar is Emil? Bij Frans Philippens

Emil Szarkowicz op bezoek bij houtblaasexpert en -reparateur Frans Philippens. Die is al ruim 30 jaar houtblaas expert en reparateur bij een bekende muziekcentrale in Ittervoort. Zijn specialisatie ligt al een aantal jaren bij de dwarsfluit. Frans behoort tot de top wat revisie en ontwikkeling in dit vak en op het gebied van de dwarsfluit betreft.

|

Meer hierover


Een reportage over de oudste stad van Nederland: Heerlen

Een uitgebreide reportage over de laatste onderzoeken naar Coriovallum, oftewel Romeins Heerlen.

|

Boekenweek en Anton Dautzenberg

Literatuurcriticus Ben van Melick heeft het over de Boekenweek en Anton Dautzenberg. Zaterdag 7 maart start de Boekenweek. Het thema dit jaar is Rebellen & Dwarsdenkers. De meest dwarse en rebelse van alle Limburgse auteurs is toch wel Anton Dautzenberg. Niet alleen door wat hij schrijft, ook door wat hij doet.

|

TEFAF 2020

Kunstcriticus Ko van Dun werpt een kritische blik op de TEFAF dit jaar.

|

Muziek

Live muziek van singer-songwriter Lotte Walda. Zij laat zich inspireren op de internationale vrouwendag van zondag 8 maart.

|
|
|

Welkom!

De uitzendingen van L1 Cultuurcafé komen rechtstreeks vanuit Boekhandel Van der Velden - van Dam, Promenade 153 in Heerlen. Iedereen is van harte welkom om onze uitzendingen bij te wonen.

Presentatie: Jolien Linssen en Judith Kuijpers

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op L1 Radio.
Ontdek hier eerdere afleveringen van L1 Cultuurcafé

Live optredens uit het L1 Cultuurcafé verzamelen we hier, ook in abonnement als podcast.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

L1mburg Centraal - 19 juni 2021

L1mburg Centraal - 19 juni 2021

Plat-eweg - 19 juni 2021

Plat-eweg - 19 juni 2021

L1mburg Centraal: Efoiling, de nieuwe watersport

L1mburg Centraal: Efoiling, de nieuwe watersport

L1 Cultuurcafé - 19 juni 2021

L1 Cultuurcafé - 19 juni 2021

L1mburg Centraal: Pakt Lions de titel?

L1mburg Centraal: Pakt Lions de titel?

L1mburg Centraal: NK wielrennen

L1mburg Centraal: NK wielrennen

Logo 1Limburg

Programma's