L1 Cultuurcafé - 3 augustus 2019

L1 Cultuurcafé - 3 augustus 2019

Merlijn Huntjens (Heerlen, 1991) is dichter en performer. In maart van dit jaar nam hij na ruim twee jaar afscheid als stadsdichter van Heerlen.

Samen met theatermaker Nina Willems vormt hij kunstenaarscollectief PANDA en daarnaast werkt hij als literatuurconsulent bij het Huis voor de Kunsten Limburg. In Cultuurcafé vertelt hij tussen 11:00 en 12:00 uur over zijn dichterschap, zijn band met Heerlen en draagt hij voor uit zijn werk.

Verder in deze uitzending onder meer het Limburg Festival, kunstweekend op kasteel Rijckholt en een reportage over de fotografie van The Police gitarist Andy Summers.

Presentatie: Jolien Linssen

|
|

Kunstweekend kasteel Rijckholt

In en om kasteel Rijckholt in de gemeente Eijsden-Margraten is het zaterdagochtend één en al bedrijvigheid: het Kunstweekend. Ruim 50 kunstenaars presenteren hun werk in de tuinen en het koetshuis. De organisatie is in handen van de supportersvereniging van de Koninklijke Harmonie van Gronsveld. Aan de telefoon Odile Wolfs, inwoner van Rijckholt en als voorzitter betrokken bij de organisatie van het kunstweekend.


Gitarist Andy Summers van The Police

In het Bonnefantenmuseum in Maastricht is op dit moment de expositie ‘A Certain Strangeness’ te zien, met fotografiewerk van Andy Summers. En dan heb ik het over de gitarist Andy Summers, die beroemd werd met The Police. Terwijl hij met de band de wereld rondtoerde, ontdekte hij zijn fascinatie voor de fotografie. En die fascinatie is er heel veel jaren later nog steeds. Tegenwoordig gaat ‘ie op reis om foto’s te maken. En die zijn dus nu te bewonderen in het Bonnefantenmuseum.

|

Limburg Festival

Wat hebben boerderijen, kerken en kloosters, bedrijventerreinen, schepen, kastelen en de overs van de Maas met elkaar gemeen? Nou, allemaal vormen ze het decor voor voorstellingen die te zien zijn tijdens het Limburg Festival, het theaterfestival van Midden-Limburg. Komende woensdag gaat het van start. Aan de telefoon festivaldirecteur en programmeur Jan Klompen.


Emil en de muziek: Gitarist Eddy Bopp

Het project van Emil Szarkowicz, zelf radio- en tv-maker en muzikant. Hij heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te vangen in een radioserie. Deze zomer laten we de mooiste gesprekken nog keer horen. Dit is Emil en de Muziek, met vandaag Eddy Bopp

|

Meer Emil en de Muziek


Dichter Merlijn Huntjens

In het L1 Cultuurcafé tussen 11:00 en 12:00 een heel uur poëzie, want Merlijn Huntjens is hier; tot voor kort was hij de stadsdichter van Heerlen. Hij is maker bij collectief PANDA en VIA ZUID en werkt als literatuurconsulent bij het Huis voor de Kunsten.

|

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op L1 Radio.

Ontdek hier eerdere afleveringen van L1 Cultuurcafé

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's