L1 Cultuurcafé - 29 dec 2018

L1 Cultuurcafé - 29 dec 2018

Een gooje roetsj in het L1 Cultuurcafé!

In de laatste uitzending van L1 Cultuurcafe dit jaar blikken we terug op 2018. De leukste, mooiste en meest bijzondere gesprekken die Jolien Linssen en Wouter Nelissen het afgelopen jaar voerden komen nog een keer voorbij. En alle muziek die we gaan draaien is ook afkomstig uit de uitzendingen van het afgelopen jaar, waar we een keur aan artiesten mochten ontvangen die hun muziek live ten gehore brachten. Kortom, alles wat u moet weten en horen over het culturele en muzikale jaar 2018, samengevat in 3 uur Cultuurcafe.

Uur 1: Operazanger Huub Claessens uit Ulestraten die dit jaar in 2 operaproducties in Limburg speelde, de historische atlas van Venlo uitgekomen ter ere van het 675-jarig bestaan van die stad, het 15-jarige viooltalent Enzo Kok, en de Maastrichtse heiligdomsvaart die eens in de 7 jaar wordt gehouden. Muziek van o.a. Aicha Cherrif, die dit jaar voor het eerst op Pinkpop stond.

Uur 2: Emil Sarkowicz die op bezoek ging bij pianist Thomas Alexander, een uitgebreid gesprek met Merel Kooman uit Kessel, tegenwoordig beter bekend als Blackbird. En jazz-saxofonist Ad Coolen uit Geleen. Hij maakte een bijzondere plaat, A birds eye view, geinspireerd op vogelgeluiden. Muziek van o.a. Roger Villevoye.

Uur 3: Archeologisch onderzoek anno 2018 -vanuit de luie zetel kunt u meedoen, Jack Vinders over de revolutie van 1968 -dit jaar 50 jaar geleden, en muzikant Joep Pelt vertelt en speelt.

Terugluisteren

|
|
|

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op L1 Radio.

Ontdek hier eerdere afleveringen van L1 Cultuurcafé

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's