L1 Cultuurcafé: Hoe schrijf je een pageturner?

L1 Cultuurcafé: Hoe schrijf je een pageturner?

Zaterdag 25 januari 10:00-13:00 op L1 Radio

Deze week verscheen het derde boek van thrillerauteur Anya Niewierra, ook wel bekend als directeur van Visit Zuid Limburg (voorheen VVV Zuid-Limburg). ‘Het Bloemenmeisje’ gaat over Nina Fleurie, die in de Franse Pyreneeën als verwilderde tiener naast het lijk van haar moeder wordt gevonden. Dertig jaar later komt Nina erachter dat ze een tweelingzus heeft. Ze besluiten het bizarre verleden van hun moeder te onderzoeken, met alle gevolgen van dien.

Twee grote thrillerwebsites gaven het boek vijf sterren; een echte pageturner dus. Anya Niewierra is tussen 10:00 en 11:00 uur te gast in L1 Cultuurcafé om over haar nieuwste boek te praten. En wie weet verklapt ze de kneepjes van het vak. Want hoe schrijf je een bloedstollend boek?

Verder onder meer in deze uitzending:

  • Verslag van de LVK-Jubileum-Toer door de provincie (10-11 uur)
  • Johan de Niet en Corrie Bovy over 50 jaar Stichting De Nor in Heerlen (11-12 uur)
  • In Emil en de Muziek een portret van singer-songwriter Stan Peters (11-12 uur)
  • Drie Limburgse kunstenaars exposeren in het Odapark in Venray (12-13 uur)
  • Jo Dautzenberg bespreekt o.a. de nieuwe CD van jazztrompettist Marc Huynen (12-13 uur)
  • Live muziek van de band Déjà (12-13 uur)

De uitzendingen van L1 Cultuurcafé komen rechtstreeks vanuit Boekhandel Van der Velden - van Dam, Promenade 153 in Heerlen. Iedereen is van harte welkom om onze uitzendingen bij te wonen.

Presentatie: Jolien Linssen en Judith Kuypers.

LVK-jubileumtoer

Verslaggever Judith Kuypers. is op pad met de LVK-jubileumtoer. Het LVK, bestaat 4 x 11 jaar en dat willen de organisatoren uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 25 januari start de toer om 10:00 uur in Guttecoven, en rijdt via Meerssen (12:15 uur), Hulsberg (14:30 uur), Geleen (16:45 uur), Urmond (19:00 uur) naar Heel (21:15 uur). Zondag 26 januari start de tweede dag om 10:00 uur bij de winnaars van de laatste editie in Haelen. De deelnemers aan de toer bezoeken Baarlo (12:15 uur) en rijden via Venlo (13:30 uur) en langs Grubbenvorst (14:45 uur) naar Veulen alwaar ze de jubileumtoer 2020 zullen beëindigen.

|

Emil en de Muziek: Stan Peters

Emil Szarkowicz is op bezoek bij Stan Peters. Die werd in de jaren '80 "The Dutch Prince" genoemd en bereikte met deze "Prince Act" destijds de finale van de Soundmixshow van Henny Huisman.

Luister hier naar het hele interview


50 jaar Stichting De Nor in Heerlen

1969 is het jaar waarin Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette, het jaar waarin het legendarische Woodstock Festival gehouden, en Bert en Ernie hun tv-debuut maakten. En tussen al die grote momenten in de geschiedenis gebeurde er in Heerlen ook iets belangrijks: de Nor opende zijn deuren. Dat is de voorloper van het huidige Poppodium de Nieuwe Nor. De Nor heeft een roerige geschiedenis. Daarop wordt teruggeblikt tijdens vier avonden, met muziek, poëzie en veel verhalen uit de oude doos. Te gast Johan de Niet, directeur van de Nieuwe Nor, en Corry Bovy, jarenlang vrijwilliger voor Stichting de Nor en de langstzittende voorzitter.

|

Stille kracht: Een andere kijk op de Tweede Wereldoorlog

Overal in Limburg zijn tentoonstellingen te zien over de bevrijding 75 jaar geleden. Veel exposities over de opmars van de geallieerden, de gevechten met de Duitsers en het opschuivende front. In het Museum van de vrouw in Echt kijken ze op een andere manier naar de oorlog. Daar is de tentoonstelling 'Stille kracht' te zien: over de gevolgen die de oorlog had in het gezin. Op welke manier maakten vrouwen en kinderen de Duitse bezetting mee?
Frank Ruber keek er rond:

|
Meer over deze expositie
Meer over deze expositie

Jo Dautzenberg over jazz

We gaan praten over jazz in Limburg en dat doen we met jazzkenner en -fanaat Jo Dautzenberg, bijvoorbeeld over het nieuwe project van de Heerlense jazztrompettist Marc Huynen.

|

De verbinding tussen drie Limburgse kunstenaars

In het Odapark in Venray wordt zondag 26 januari een tentoonstelling geopend met werk van drie Limburgse kunstenaars: Hester van Tongerlo, Suzanne Berkers en Hélène Hermans. Ze werken in verschillende disciplines, maar toch toont hun werk overeenkomsten. Wat voor werk krijgen we te zien in die nieuwe expo FLOW?

Live-muziek van de band Déjà

Déjà bestaat uit muzikanten uit Roermond en Düsseldorf. In die steden presenteren ze dit weekend hun debuut EP getiteld ‘Place Called Home’. Vers van de pers dus.

|
|

Terugluisteren zaterdag 25 januari 2020

|
|
|

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op L1 Radio.

Ontdek hier eerdere afleveringen van L1 Cultuurcafé

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Wunderbar met zanger Ad Meisen

Wunderbar met zanger Ad Meisen

AvondGasten: corona in Limburg - stress bij familie en verpleegkundigen

AvondGasten: corona in Limburg - stress bij familie en verpleegkundigen

Route Regio: Pruuf Mar niet alleen met vastelaovend actief

Route Regio: Pruuf Mar niet alleen met vastelaovend actief

Route Regio: Site koppelt Heerlense helden aan elkaar in coronacrisis

Route Regio: Site koppelt Heerlense helden aan elkaar in coronacrisis

Route Regio duikt in de wereld van coronaliedjes

Route Regio duikt in de wereld van coronaliedjes

Hoe leg je aan mensen met verstandelijke beperking uit wat corona is?

Hoe leg je aan mensen met verstandelijke beperking uit wat corona is?

Logo 1Limburg

Corona in Limburg: cijfers van 2 april

Corona in Limburg: cijfers van 2 april

Er zijn inmiddels zeker 223 Limburgers overleden aan het coronavirus. Ruim 828 inwoners van onze provincie zijn in het ziekenhuis opgenomen, of hebben daar gelegen met coronaverschijnselen.

Programma's