L1 Cultuurcafé - 20 juli 2019

L1 Cultuurcafé - 20 juli 2019

In het L1 radioprogramma Cultuurcafé is Jos Frusch te gast. Hij schreef een muziekdrama over twee Limburgse verzetshelden.

Deze muziekdramatische productie ‘In het zicht van de vrijheid’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: op de avond van 5 september 1944 arresteren de Duitsers twee jonge verzetsmensen, Joep Francotte (23) uit Vaals en Sjeng Coenen (29) uit Simpelveld. Ze worden ‘s nachts op de Cauberg doodgeschoten. Frusch schreef hierover het stuk met liederen, koren, instrumentale voor- en tussenspelen en verbindende teksten. Solisten zijn Suzan Seegers, Lien Haegeman, Pascal Pittie en Vincent Kusters. Sybrand van der Werf regisseert en dirigent is Frenk Rouschop.

In Cultuurcafé komt Jos Frusch vertellen over deze productie die op 6 september in première gaat in het Openluchttheater in Valkenburg. Het is de eerste keer dat hij zo’n stuk schreef.

Frusch is directeur van het Openluchttheater in Valkenburg, schrijver van boeken en heeft een advies- en communicatiebureau.

Presentatie Frank Ruber

In het eerste uur agendatips, Emil en de Muziek met sopraan Janine Kitzen. In het tweede uur hoort u het gesprek met Jos Frusch.

Uur 1

|

Uur 2

|

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op L1 Radio.

Ontdek hier eerdere afleveringen van L1 Cultuurcafé

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's