L1 Cultuurcafé - 15 dec 2018

L1 Cultuurcafé - 15 dec 2018

Zaterdag 15 december 10:00-13:00

Ik geloof in water - Willebrord de Winter

Deze zaterdagmiddag wordt in Venlo op de Maasboulevard het grondbeeld "Ik geloof in water" onthuld, gemaakt door kunstenaar Willebrord de Winter. Het is een duurzame herinnering aan het project Rondom Water: overvloed en schaarste. Sinds april werkte de kunstenaar aan de ontwikkeling en vormgeving van de grondplaat in samenwerking met gieterij Custers en diverse betrokken dansers en anderen. Een gesprek met De Winter.

|
|
|

Hardy Mertens

Een gesprek met Hardy Mertens, geboren en getogen in Nieuwenhagen en woont in Kerkrade. Hij is in de wereld van de blaasmuziek mondiaal bekend, behalve in eigen land. Hij is het grootste deel van het jaar aan het werk in het buitenland, meestal ergens in Europa of Azië. Meer dan 150 composities van zijn hand worden wereldwijd uitgevoerd. Vooral symfonische blaasmuziek en ook kamermuziek vormen het belangrijkste repertoire. Mertens is onderwerp van een film van Maurice en Dénise Nijsten, die hem 3 jaar volgden in binnen- en buitenland.

|
|
|

Gewoon Held

Gewoon Held is een theaterstuk van het Laagland in Sittard. Kiki van Aubel van het theatergezelschap kwam langs. Een energieke en kleurrijke voorstelling waarin vier superhelden de uitdagende missie aangaan om gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort. Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Weg met die hoge prestatielat! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Gewone mensen, met normale krachten en normale gedachten. Dat je dan niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt: fantastisch! Niet alles kunt: super, man!

|

Josef Suilen

De Limburgse dirigent Josef Suilen maakt een concerttournee door China als dirigent van het Istanbul Staats Symfonie Orkest. Met concerten in o.a. Beijing, Shanghai, Quanzhou in het vooruitzicht, gaat Suilen nu eerst een week in Istanbul repeteren en de tournee muzikaal voorbereiden. De Limburger heeft als dirigent van professionele symfonieorkesten in het buitenland al meer ervaring opgedaan.

|

Emil en de Muziek: Lotte Boonen

In Emil en de Muziek een gesprek met danseres Lotte Boonen (14) uit Born. Zij is een van de jonge talenten uit de L1 tv-serie Talent & Co. Lotte zit op het Maastrichtse Bonnefanten College vanwege de aan deze school verbonden dansopleiding. Zij danst zeven dagen in de week en maakt onder andere deel uit van het gerenommeerde Schrit_tmacher gezelschap.

|

Live muziek

Met het nummer 'Isabelle' won zangeres Floortje Hover onlangs het COC Songfestival. Zaterdag 15 december zong ze tijdens het L1 Cultuurcafé live enkele van haar liedjes.

|
|
|

Kerstmis 1993, nu 25 jaar geleden: Hoog water

De geschiedenisreportage gaat over de herdenking van het hoog water in Limburg van 25 jaar geleden. Verslaggever Frank Ruber sprak in Ool af met drie buurtbewoners, over de nooddijk die met Kerstmis 1993 doorbrak, waardoor de huizen in Ool tot wel een meter onder water kwamen. Een monument herinnert, onder aan de dijk, aan die overstroming.

|

Presentatie

Wouter Nelissen en Nils Rompen

Terugluisteren zaterdag 15 december 2018

|
|
|

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op L1 Radio.
Ontdek hier eerdere afleveringen van L1 Cultuurcafé

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

AvondGasten: corona in Limburg - afschaling van de zorg

AvondGasten: corona in Limburg - afschaling van de zorg

L1mburg Centraal - 21 oktober 2020

L1mburg Centraal - 21 oktober 2020

L1mburg Centraal: werkdruk in verpleeghuizen nog altijd onverminderd hoog

L1mburg Centraal: werkdruk in verpleeghuizen nog altijd onverminderd hoog

L1mburg Centraal: Oranje Leeuwinnen bereiden zich voor in Zeist

L1mburg Centraal: Oranje Leeuwinnen bereiden zich voor in Zeist

L1mburg Centraal: Maastricht heeft Lego-werkplaats

L1mburg Centraal: Maastricht heeft Lego-werkplaats

L1mburg Centraal: Toverland stopt met Halloween Nights

L1mburg Centraal: Toverland stopt met Halloween Nights

Logo 1Limburg

Programma's