L1 Cultuurcafé - 14 mei 2022

L1 Cultuurcafé - 14 mei 2022

Bluesmuzikant Phil Bee is te gast in het L1 Cultuurcafé. Hij presenteert zaterdag 21 mei zijn nieuwe album "Live at Tivoli Vredenburg". En dat doet hij door samen met gitarist Jan Akkerman op te treden in het Openluchttheater in Valkenburg. Voor het Valkenburgse theater is dit tevens de opening van het seizoen. Phil Bee timmert al jaren aan de weg als muzikant, vorig jaar won hij The Voice Senior.

En verder:

  • Saxofonist Werner Janssen heeft een lesmethode voor jazz-improvisatie ontwikkeld, "Talking Bepop". Daarin neemt hij de (menselijke) taal en de muziekstroming bepop als basis om te leren improviseren. Hoe dat precies zit komt hij zelf uitleggen, én vóórspelen.
  • De philharmonie zuidnederland is op zoek naar amateurmusici om een "symphonic mob" te organiseren. Wat dat is, en of je als zaate herremenie ook mag meedoen komt Audrey Staaks van de philharmonie uitleggen.
  • Zangeres Dorona Alberti is te gast. Ze zingt alles, van jazz tot metal, van klassiek tot industrial. Dit weekend staat ze op de bühne met de Harmonie van Wolder Petrus en Paulus. Ze spelen filmmuziek, van Star Wars tot James Bond, van Louis de Funes tot Amélie. Eerder deelde ze het podium met onder meer Gare Du Nord, het Metropole Orkest en Tim Akkerman.
  • Recensent Ko van Dun over de Biënnale in Venetië en het werk van de Heerlense kunstenares Melanie Bonajo, dat dit jaar de Nederlandse inzending is.
  • Bij ons te gast is archivaris Jac. Lemmens van Weert en Roermond. In beide plaatsen maakte hij een kleine tentoonstelling over het jaar 1572. In ons land staat het jaar 1572 de komende maanden in de belangstelling. Het geboortejaar van Nederland volgens sommigen, nu 450 jaar geleden.
  • De sculpturen van Fons Schobbers in de artistieke tuin van klooster Mariadal in Venlo.
  • Een column van Michel Sluysmans.

Presentatie: Wouter Nelissen

|
|
|

Cultuurcafé

Cultuurcafé is een L1-programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur.

L1 Radio
Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 live op L1 Radio.  Presentatie: Jolien Linssen, Judith Kuypers, Peter Beeker, Wouter Nelissen en Tom Doesborg.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren.

L1 TV
Iedere maand een nieuwe aflevering op L1 TV. Kijk in de programmagids voor de exacte uitzendtijden.

Ontdek hier alle afleveringen van Cultuurcafé

Óngerwaeg en het drama in Ronkenstein

Óngerwaeg en het drama in Ronkenstein

Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

L1mburg Centraal - 28 mei 2023

L1mburg Centraal - 28 mei 2023

L1 Sport: Tafel Voetbal met Maurice Graef, Reginald Thal en Mario Eleveld

L1 Sport: Tafel Voetbal met Maurice Graef, Reginald Thal en Mario Eleveld

Limburg Doc: Jazz Up, over jazz in Limburg

Limburg Doc: Jazz Up, over jazz in Limburg

De Stemming - 28 mei 2023

De Stemming - 28 mei 2023

Programma's