Kritiek op aanpak zoektocht Tanja Groen

Kritiek op aanpak zoektocht Tanja Groen

Er is veel kritiek op de manier waarop is gezocht naar het lichaam van Tanja Groen.

|

Oud-rechercheurs zijn bang dat er sporen verloren zijn gegaan nu de zoektocht door amateurs is uitgevoerd. Zondagochtend zochten de duikers in de Maas naar een buis waarin het lichaam van de vermiste studente zou zijn verborgen. Bij het optakelen van de buis uit het water liep een deel van de inhoud eruit.

De rechercheurs, die sinds de jaren negentig van de vorige eeuw betrokken waren bij de zoektocht, begrijpen niet waarom de politie nu geen initiatief neemt.

Een woordvoerder van de politie zegt in een reactie te willen wachten op de uitslag van het NFI-onderzoek naar de fiets, die vorige week op dezelfde plek werd gevonden. Ook de buis die zondag is gevonden, wordt eerst onderzocht op menselijke resten. Pas als die fiets van Tanja Groen blijkt te zijn of de buis inderdaad sporen bevat, neemt de politie verdere stappen.

Volgens de woordvoerder heeft de zaak wel hoge prioriteit.

Logo 1Limburg

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Julia Bels, studente geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, zat met haar vriend in het vliegtuig toen een er via de intercom werd gevraagd of er een dokter aan boord was. Julia bood zich aan en adviseerde de copiloot het vliegtuig te laten landen.

Programma's