Kookprogramma De Smaak van Roosen op L1 TV

Kookprogramma De Smaak van Roosen op L1 TV

Dominiek Roosen is op zoek naar de smaak van Limburgse streekproducten voor het feelgood-kookprogramma ‘De Smaak van Roosen’.

Roosen, bekend van de Belgische ‘Wie is de Mol’, luistert naar het verhaal van de boeren en ondernemers, en pikt daar Limburgse streekproducten op, zoals meel, vergeten groenten, stroop, rundvlees, bier en wijn. Dan vervolgt hij zijn reis door het Limburgse landschap naar kok Geert Coolen. Geert gaat aan de slag met die producten. Hij kookt puur; een fornuis is passé, als er maar vuur is!

In elke aflevering wordt één gemeente belicht, waarbij boerenbedrijven, groot en klein, een bijdrage leveren aan een heerlijk Limburgs gerecht in de vorm van hun eigen streekproducten.

Aan het einde van de aflevering schuiven de gasten in het programma én de burgemeester aan om te genieten van al dat lekkers.

De Smaak van Roosen trekt in deze serie langs de gemeenten Leudal, Peel en Maas, Eijsden-Margraten, Meerssen en Beesel.

Logo 1Limburg

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Julia Bels, studente geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, zat met haar vriend in het vliegtuig toen een er via de intercom werd gevraagd of er een dokter aan boord was. Julia bood zich aan en adviseerde de copiloot het vliegtuig te laten landen.

Programma's