Koken met Rita

Koken met Rita

​We gaan deze week op culinaire wereldreis door Limburg. Limburgers met roots in een ander land koken een maaltijd uit het land van herkomst.

Verslaggever Suna Soysuren helpt een handje mee in de keuken.

De Afghaanse, Surinaamse, Molukse en Spaanse keuken komen aan bod.

En tot slot is er ook aandacht voor de Limburgse keuken.

Koken met Rita

Vandaag kookt Rita Kakisina voor ons.

Het leven van deze Molukse ademt eten. Ze is de hele dag met eten bezig, runt een cateringbedrijf en kookt traditionele Molukse gerechten in een eetcafe.

Recept pisang goreng

Benodigdheden:
- bakbananen
- bloem
- vanillesuiker
- suiker
- zout
- water
- slaolie
- pan om in te bakken

Werkwijze:

Doe de bloem in een kom. Voeg dan suiker, vanillesuiker en wat zout toe. Dit alles op gevoel! Maak dan een dik papje met water.
Snij de bananen schuin af en doe ze in het papje. Olie in de pan en warm laten worden. Doe de bananen er 1 voor 1 in de hete olie. Draai ze af en toe om. Haal de bananen uit de olie en doe ze in een vergiet. Herhaal dit tot alle bananen zijn gebakken.
Dan ga je de bananen afbakken. Tot ze mooi bruin zijn. Op deze manier krijg je een krokant laagje...
Serveer t op een schaal met pisangblad erop.

Selamat Makan!!
Eet Smakelijk!

Zomerserie

L1 zendt in het L1NWS een speciale zomerserie uit. Meer afleveringen van onze zomerserie vind je op www.L1.nl/zomerserie

L1NWS

Elke dag nieuws om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

Logo 1Limburg

Programma's