KMS definitief dicht

KMS definitief dicht

De Koninklijke Militaire School in Weert gaat definitief dicht.

|

Minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert maakte vrijdag bekend dat de opleiding voor onderofficieren naar Ermelo verhuist. Eind oktober werd nog een nieuw plan aangeboden aan de minister van defensie om de kazerne open te houden. Dat zou een besparing van 4,5 miljoen euro opleveren.

De minister ziet ondanks de inspanningen van de gemeente Weert en de provincie geen mogelijkheid de opleiding voor Limburg te behouden. Burgemeester Jos Heijmans van Weert zegt dat de strijd nog niet is gestreden. Vóór januari overlegt hij nog met de minister over het ingediende reddingsplan. Ook in de Kamercommissie zal hij samen met Gouverneur Theo Bovens ervoor pleiten de KMS in Weert te houden. 

Kaalslag

Tweede Kamerlid Raymond Knops uit Hegelsom zegt verrast te zijn over de snelheid waarmee de minister een besluit heeft genomen. Hij vindt het niet kunnen dat binnen een week tijd zowel twee Limburgse gevangenissen dicht moeten als het betaalkantoor van defensie in Kerkrade en daar de sluiting van de KMS nog bovenop komt. Knops vindt dat Limburg te hard wordt getroffen door de bezuinigingsplannen van de regering. Knops heeft een debat aangevraagd om de sluitingen in Limburg te bespreken.

Logo 1Limburg

Programma's