De Klassieke Gast met Radomir Vasiljevic

De Klassieke Gast met Radomir Vasiljevic

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 24 juni is gitarist Radomir Vasiljevic.

Radomir Vasiljevic behaalde een Master in klassieke gitaar aan de Faculteit van Muzische Kunsten in Belgrado.

Radomirs optredens zijn onderscheiden met tal van internationale prijzen, waaronder de eerste prijs in de International Toscanini Competition in Stresa (Italië), op het Volos Guitar Festival (Griekenland), de tweede prijs op het International Guitar Festival in Kutna Hora (Tsjechische Republiek) en meerdere prijzen in de Petar Konjović International Competition in Belgrado (Servië).

Vanaf 2008 heeft Vasiljevic samen met Goran Kulić gewerkt aan het schrijven, arrangeren en produceren van zijn eerste album. De titel van het album is Six Strings and a Piece of Wood. Stukken van het album zijn meerdere malen in de prijzen gevallen.

Ook is voor de muziek van het album een licentie verleend voor gebruik in documentaires en speelfilms, waaronder de Hollywood speelfilm Night of the Templar (2010).

Sinds 2013 woont en werkt Radomir Vasiljevic in Nederland, in Roermond om precies te zijn waar hij zijn eigen muziek promoot en waar hij jong getalenteerde gitaristen helpt om op een hoger niveau te komen.

In september 2017 heeft Radomir zijn eigen Balkan Orchestra opgericht die typische muziek uit de Balkan landen speelt. Het orkest treedt op in Duitsland, Frankrijk, België en Luxemburg onder de naam Radomir Vasiljević and his Balkan Orchestra

Terugluisteren

|

Het Klassieke Concert

In het concert opnames van de componistendag Schubert op 20 januari 2018 in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's