Klassieke Gast: Nard Reijnders

Klassieke Gast: Nard Reijnders

De klassieke gast vanaf 18:00 uur is Musicus, instrumentalist, componist, arrangeur, dirigent Nard Reijnders.

Nard Reijnders studeerde klarinet en schoolmuziek B aan het Conservatorium Maastricht en saxofoon ( jazz ) en arrangeren-compositie aan het Conservatorium Rotterdam. Hij werkte freelance met vele artiesten, "Klassiek en Licht", o.a. Freek de Jonge, Jaap van Zweden, Rosenberg Trio, Rowwen Heze, Emmy Verhey, Cor Bakker, Liesbeth List en was van 1978 tot 2000 vaste medewerker van Herman van Veen, met wie Nard op vele beroemde podia stond. Ook diverse buitenlandse artiesten werden door hem begeleid. H-R Kunze, Reinhard Mey, Klaus Hoffmann, George Moustaki e.a.

In sept. 2000 nam hij de beslissing om als componist-arrangeur en producent zelfstandig zijn weg te vervolgen. Hij was initiator en van 2003 tot en met 2012 artistiek en uitvoerend manager van ”Klassiek op Locatie”, de succesvolle (kamer)muziekserie in Noord-Limburg.

Nard schrijft muziek voor: tv en radio, toneelstukken, (o.a. King Lear, Midzomernachtdroom, Pinocchio) balletten, songs en produceert theatervoorstellingen. Hij componeert in opdracht voor jubilea, herdenkingen en andere unieke gelegenheden. Daarnaast werkt hij als componist, arrangeur of dirigent met vele Symfonie-orkesten, Metropole Orkest, big bands en popgroepen. In 2014 maakte hij samen met regisseur Cees Rullens de productie “de Dreigroschenoper” op de scheepswerf in Velden.

Als saxofoon-solist treedt hij op in vele formaties, pop- en jazzgroepen, symfonieorkesten en harmonie en fanfareorkesten

Reijnders is lid van de commissie Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. In 2009 ontving hij de koninklijke onderscheiding; Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten op cultureel en maatschappelijk vlak.

Logo 1Limburg

Programma's