Klassieke Gast met muziekdocent en dirigent Luc Jakobs

Klassieke Gast met muziekdocent en dirigent Luc Jakobs

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 31 maart is muziekdocent en dirigent Luc Jakobs.

Luc Jakobs is werkzaam als docent Muziektheorie en Koordirectie aan het Maastrichts Conservatorium binnen de opleiding Docent Muziek.

Hij studeerde Schoolmuziek bij André Stolwijk en Muziektheorie bij Henri Delnooz en volgde directiecursussen bij o.a. Jaap Hillen, Daan Admiraal, Daniël Reuss en Jos van Veldhoven.

Naast zijn werk aan het Conservatorium Maastricht is Luc al vanaf zijn 16de werkzaam als koordirigent.

Momenteel dirigeert hij het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia in Heythuysen.

|

Sinds 2017 is Luc initiatiefnemer en muzikaal leider van Bach Cantates Heythuysen waarmee hij elk kwartaal een cantate van Bach uitvoert.

Tevens was hij meer dan 20 jaar dirigent van het Kamerkoor Couleur Vocale, waarmee hij 3 CD’s opnam. Luc is tevens actief als componist en arrangeur voor vocale ensembles. Zijn werk wordt over de hele wereld uitgevoerd.

Ook in de popmuziek heeft Luc een jarenlange ervaring. Hij heeft vanaf zijn middelbareschooltijd altijd in bands gespeeld, eerst als gitarist, later ook als toetsenist.

Hij speelt altijd nog in verschillende bands waaronder de band Matchbox, die zich vooral toelegt op de muziek van Steely Dan. In het najaar van 2018 deed Luc nog als toetsenist mee aan het Aope Deure project van liedjesschrijver Ton Custers uit Roermond.

Luc is getrouwd en vader van twee kinderen.

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's