Klassieke Gast met Kelly God

Klassieke Gast met Kelly God

Zondag 10 februari om 18:00 uur op L1 Radio.

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 10 februari is sopraan Kelly God.

Kelly God studeerde solozang en opera bij Mya Besselink aan het Conservatorium van Maastricht. Zij behaalde in 2001 haar diploma Uitvoerend Musicus ‘summa cum laude’ met onderscheiding.

|

Haar operadebuut maakte ze als Micaëla in ‘Carmen’ van Bizet in de stad Giessen, Duitsland, en daarna werd zij voor vier jaar gecontracteerd door het operahuis van Erfurt.

Sinds 2006 is Kelly God als “jugendlich-dramatische sopraan” verbonden aan het Staatstheater van Hannover. Hier zong zij onder meer de Wagnerrollen van Isolde in ‘Tristan und Isolde’. Ook heeft ze voor andere Duitse Operahuizen en producties verschillende grote rollen vertolkt.

God richt zich meermaals op het lied- en concertrepertoire. Zo zong zij o.a. de ‘Vier letzte Lieder’ van Richard Strauss in het Muziektheater te Amsterdam en gaf zij in de serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ een liedrecital begeleid door de pianist Paolo Giacometti.

In Nederland was ze onlangs nog te bewonderen met het Gelders Orkest & het Orkest van het Oosten waarmee ze de Wesendonck Liederen van Wagner vertolkte. In juni 2019 is Kelly te horen als Aida in Scheveningen bij Festival Classique en in 2020 zal zij bij de Nederlandse Reisopera de rol van Isolde vertolken.

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's