Klassieke Gast met Jos Paffen

Klassieke Gast met Jos Paffen

Zondag 18 november 18:00

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 18 november is dirigent Jos Paffen.

Zijn eerste muzikale lessen kreeg Jos Paffen op 11 jarige leeftijd via de plaatselijke fanfare St. Cornelius in Schin op Geul, waar hij begon met het bespelen van de tenor-tuba. Dit werd al snel de grote bas-tuba. Dit ging zo goed dat hij besloot om na de middelbare school naar het Conservatorium te gaan.

|

Paffen studeerde dan ook aan het Conservatorium te Maastricht voor de studies bas tuba en HaFa directie , waar hij in 1990 afstudeerde. Daarna is hij enige jaren verbonden aan het Limburgs Symfonie Orkest als bas-tubaïst. Na zijn afstuderen heeft hij bij diverse korpsen in de regio de muzikale leiding gehad.

Sinds januari 2016 hanteert hij de dirigeerstok bij Harmonie Concordia uit Berg en Terblijt en is sinds 1991 dirigent bij de harmonie van het Koninklijk Walram’s Genootschap van Valkenburg, daarnaast is hij ook werkzaam als financieel administratief medewerker.

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

'Mazzel dat carnaval laat valt dit jaar'

'Mazzel dat carnaval laat valt dit jaar'

Het valt nog mee met de stress in de Heerlense optochthal. Er wordt geverfd, geboord en gelast. Ze hebben mazzel 'want carnaval valt laat dit jaar'. Dat betekent dus een paar weken extra de tijd.

Programma's