Klassieke Gast met John Bartels

Klassieke Gast met John Bartels

Zondag 9 juni

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 9 juni is saxofonist, dirigent John Bartels.

John Bartels studeerde aan het Maastrichts Conservatorium saxofoon, schoolmuziek en directie. Hij is medeoprichter van het "Maastrichts Saxofoon Kwartet", dat talrijke concerten en diverse opnames heeft verzorgd.

Stammend uit een muzikale familie speelde John Bartels jarenlang met zijn broers in het orkest "The New Comets" alvorens het dirigeerstokje ter hand te nemen.

|

Het dirigeren combineerde hij met lesgeven en remplaceren (saxofoon) in onder andere het Limburgs Symfonie Orkest, Brabants Orkest en Koninklijk Concertgebouw Orkest, Nederlands Balletorkest.

Van 1981 tot 2008 speelde Bartels als tenorsaxofonist bij het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Dit orkest verzorgt, naast vele militaire optredens, jaarlijks een theatershow in alle grote schouwburgen van Nederland.

John Bartels is in 1983 benoemd als dirigent van de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen en in 1990 als dirigent van het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo, ook bekend als "De Hermenie van Venlo" en is bij beide orkesten nu nog steeds dirigent.

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's