Klassieke Gast met Janne Sars

Klassieke Gast met Janne Sars

Zondag 20 januari 18:00

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 20 januari is violiste en muziekdocente Janne Sars.

Janne Sars kreeg haar eerste vioollessen bij haar moeder Barbara Sars-Pingel, daarna nam Janne les aan de vioolschool van Melanie Engelen in Roermond.

Ze volgde lessen bij Wilfred Sassen in Borgharen en bij Joanne Wigmans in Süsterseel (D). Na het behalen van haar Pabo-diploma werd ze aangenomen aan het conservatorium van Maastricht waar ze bij Maarten Veeze studeerde.

|

Janne speelt jaarlijks in het opera-orkest van de ‘Zomeropera’ in Kasteel Alden-Biesen (B). Ze is actief in diverse kamerorkesten en ad hoc ensembles voor uiteenlopende gelegenheden en remplaceerde bij het Limburg Symfonie Orkest en Philharmonie Zuidnederland.

Daarnaast vervulde ze regelmatig de rol van concertmeester bij o.a. het Orlando Junior Academie Orkest, ArkA Symfonieorkest en Symfonieorkest Avanti.

Naast dat Janne Sars ook op diverse locaties vioolles geeft, staat ze sinds enkele jaren weer voor de klas en wel als muziekdocent.

Behalve muzieklessen aan de basisschool verzorgt zij via Stichting Myouthic ook blokfluitlessen/AMV, muziektheorie en diverse educatieve muziekprojecten en is ze aanvoerder van de tweede violen in het nieuwe Kamermuziek Orkest Heritage Sinfoniëtta.

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's