Klassieke Gast met Jacques en Pierre Martens

Klassieke Gast met Jacques en Pierre Martens

Zondag 7 april

Emil Szarkowicz heeft zondag 7 april twee gasten te weten Jacques en Pierre Martens. Ze zijn beiden lid van Harmonie St. Gerardus Heksenberg.

Zaterdagavond 11 juni 1938 vond in een achterzaal van cafe Quaedvlieg aan de Roebroekweg in Heksenberg-Heerlen een vergadering plaats om te komen tot oprichting van een muziekgezelschap in de mooie parochie Heksenberg.

Met een tiental muzikanten is Harmonie Sint Gerardus Heksenberg-Heerlen van start gegaan. Nu, 80 jaar later, is de harmonie uitgegroeid tot een gezonde, moderne muziekvereniging met oog voor tradities.

|

Op dit moment staat de harmonie onder leiding van dirigente Karin Janssen en wordt er gewerkt aan een bloeiende toekomst waarin vooral doorstroom van jeugdige leden een grote rol speelt en vieren ze op 13 april 2019 dit eiken/plutonium jubileum groots met een concert in Theater Heerlen.

Tijdens deze bijzonder feestelijke avond heeft de harmonie het genoegen twee grootheden uit de Nederlandse musicalwereld te begeleiden: de uit Limburg afkomstige Renée van Wegberg, al jaren succesvol in de Randstad en bekend van musicals als Wicked, Liesbeth List de Musical en René van Kooten, bekend van onder andere Les Misérables, Sweeney Todd.

Daarom als gasten twee leden, die elk al 46 jaar lid zijn van Harmonie Sint Gerardus Heksenberg-Heerlen, namelijk de gebroeders Jacques en Pierre Martens die eigenlijk ook voor andere verengingen als voorbeeld dienen die dit jaar jubilea vieren, zoals Harmonie Sint Agnes Bunde (100 jaar) en Harmonie Sint Caecilia uit Geulle (125 jaar).

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's