Klassieke Gast met Hennie Ramaekers

Klassieke Gast met Hennie Ramaekers

Zondag 27 januari

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 27 januari is dirigent Hennie Ramaekers.

Hennie Ramaekers studeerde piano en orkestdirectie aan het Maastrichts Conservatorium bij respectievelijk Jean Antonietti en Martin Koekelkoren.

Hij slaagde cum laude voor het Einddiploma Solospel Piano en voltooide de studie orkestdirectie eveneens met het Einddiploma Harmonie- en Fanfaredirectie.

Bij Yvon Ducene (kapelmeester van De Gidsen te Brussel van 1962-1985) specialiseerde hij zich in eigentijdse muziek.

|

Ramaekers was dirigent van diverse bekende koren en symfonische blaasorkesten, waaronder de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar, het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus, de Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor, het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia, het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en de harmonieorkesten Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eysden, Harmonie St. Michaël Thorn, Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg, Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug-Enschede en Tata Steel Symfonisch Blaasorkest.

Met diverse orkesten behaalde hij nationale kampioenschappen.

Vanaf september 2009 is hij herintredend jurylid van de KNMO. Ook voor de VLAMO (Vlaamse Amateurmuziekorganisatie) is hij jurylid.

Hij was als pianodocent verbonden aan het Maastrichts Conservatorium; later werd hij directeur van de Streekmuziekschool in Roermond.

Van 2000-2009 was hij hoofdvakdocent HaFaBra¬ directie aan het conservatorium Artez in Enschede.

Samen met de Belgische zangpedagoge en koordirigente Nadia Loenders schreef hij het Handboek Voor Beginnende Koorzangers "Ontdek je stem" met als uitgangspunt vooral een auditieve benadering.

Dit handboek is bijzonder geschikt voor belangstellenden zonder enige muzikale vooropleiding.

Hennie is Ridder in de Orde van Oranje Nassau en als dirigent is Hennie Ramaekers momenteel actief bij het Groot Mannenkoor Zwolle, het Reuvers Mannenkoor en het Vriendenkoor Echt.

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's