Klassieke Gast met Gil Sharon

Klassieke Gast met Gil Sharon

Zondag 23 december

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 23 december is violist Gil Sharon.

Sinds 1969 woont Gil Sharon in Nederland, waar hij als eerste concertmeester verbonden was aan het Limburgs Symphonie Orkest. Hij was oprichter van het Gilas Trio, Sharon Kwartet (1985) en van het Amati Ensemble (1991).

In 1997 ontving Gil Sharon de Koninklijke onderscheiding "Ridder in de Orde van Oranje Nassau" voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van de kamermuziek in Nederland. En nu is hij over de hele wereld te zien en te horen als altviolist van The Fine Arts Quartet, één van de meest vooraanstaande ensembles van deze tijd.

De Washington Post omschrijft het kwartet als “een vergulde naam in de kamermuziek”. Het kwartet kan zich bogen op roemruchte en succesvolle uitvoeringen, als ook een uitgebreide opname geschiedenis.

Opgericht in Chicago in 1946, met sinds 1963 als bakermat de Universiteit van Wisconsin-Milwaukee, behoort The Fine Arts Quartet tot de schaarse elite die al meer dan een halve eeuw internationaal optreedt en opnames maakt.

Elk seizoen zijn violisten Ralph Evans en Efim Boico (die al 35 jaar samen musiceren), Gil Sharon altviolist en cellist Niklas Schmidt wereldwijd op podia te vinden in steden als New York, Londen, Parijs, Berlijn, Rome, Madrid, Moskou, Tokyo, Beijing, Istanbul, Jeruzalem, Mexico City en Toronto. Het kwartet heeft meer dan tweehonderd opnames op zijn naam staan. Naast het Borodin Quartet is The Fine Arts Quartet een van de oudste strijkkwartetten ter wereld.

|

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's