Klassieke Gast met Martijn Pepels

Klassieke Gast met Martijn Pepels

Zondag 13 januari om 18:00 uur

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 13 januari in dirigent Martijn Pepels.

Martijn Pepels begon zijn professionele muzikale loopbaan in 1998 aan het Conservatorium te Maastricht. Hij studeerde Slagwerk bij Pieter Janssen en Werner Otten. Daarna volgde hij een opleiding, HBO Music Management, aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Hij studeerde HaFa-directie bij Fried Dobbelstein en bij Jan Cober aan het conservatorium van Maastricht.

Pepels is geboren in Geleen, opgegroeid in Meers, woont in Swalmen en heeft momenteel als dirigent een viertal orkesten ‘vast’ onder zijn hoede, daaronder drie harmonie-orkesten (De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel, Crescendo uit Beegden en Concordia uit Melick). Daarnaast is hij sinds 2015 dirigent van het Valkenswaards Kamerorkest.

Op 26 januari 2019 zijn de geboorte en het concert van zijn eigen kamerorkest/ klein symfonie-orkest genaamd Heritage Sinfoniëtta.

Heritage Sinfoniëtta is een initiatief van dirigent Martijn Pepels en heeft als doel het professionele cultuur-aanbod in de kleinere steden van de provincie Limburg te vergroten.

Het aanbod van klassieke muziek door een symfonie-orkest wordt heden ten dagen veelal beperkt tot de grotere theaters en zalen zoals die in Maastricht, Heerlen en Venlo gevestigd zijn. Echter een zo compleet mogelijk cultuur-aanbod is van groot belang voor elke stad.

Heritage Sinfoniëtta zal zich in haar programmering vooral op composities uit de klassieke tijdsperiode richten. Dit mede gezien de kleinere orkestsamenstelling en de toegankelijkheid van de composities.

Het orkest is samengesteld uit professionele musici, die vaak ook als docent binnen de Limburgse muziekwereld werkzaam zijn. Ze geven het culturele erfgoed door aan de nieuwe generatie. Bij deze roeping hoort niet alleen het doceren maar zeker ook het uitvoeren.

Heritage Sinfoniëtta heeft als doel minstens twee keer per jaar een eigen programma te presenteren met als gast een uit de provincie afkomstig solist die tot het hoogste niveau is doorgedrongen. Gelukkig is deze lijst van grote omvang, zodat er nog veel te genieten valt.

|

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's