Klassieke Gast met André Stolwijk

Klassieke Gast met André Stolwijk

Zondag 30 september

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 30 september is componist André Stolwijk (1938).

Hij studeerde filosofie en theologie, vervolgens schoolmuziek, enkele jaren orgel en zang [bij resp. Jean Wolfs en Mya Besselink], theorie en compositie [bij Willem Kersters en Matty Niël] aan het conservatorium Maastricht.

Aan het conservatorium Maastricht was hij van 1973 tot 2003 hoofdvakdocent muziekeducatie. In die functie publiceerde hij onder meer enkele boeken [De Toorts Haarlem, SLO Enschede, Wolters Noordhoff] en nam deel aan de ontwikkeling van het vak in landelijke commissies voor Basisvorming en Tweede Fase VO.

Hij was stafmedewerker CKV voor de kunstfaculteiten van Hogeschool Zuid.

Stolwijk was gedurende 25 jaren dirigent van het jongerenkoor van de Annakerk Maastricht. Ook was hij elf jaar voorzitter van het centrum voor kunst en cultuur De Kopermolen Vaals.

André is nu bestuurslid van de Stichting Matty Niël en de Stichting Limburgse Componisten. Hij is ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Zijn oeuvre als componist bestaat uit werken voor orgel, koormuziek, liedercycli, solostukken voor resp. dwarsfluit, piano, viool en accordeon en enkele werken voor grotere ensembles.

Zijn muzikaal idioom stoelt op de traditie van harmonie en contrapunt, maar hij ontwikkelt zijn eigen stijl in de toepassing van octotoniek en lineaire dodecafonie.

|

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's