De Klassieke Gast met Huub Claessens

De Klassieke Gast met Huub Claessens

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 10 juni is bas-bariton Huub Claessens.

Huub studeerde solozang, saxofoon en volgde muziekdramatische opleiding aan het Conservatorium van Maastricht, waar hij cum laude slaagde.

Hij was laureaat van de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor zang en zong bij o.m. de Salzburger Festspiele, de Wiener Staatsoper, La Monnaie in Brussel, Théâtre des Champs-Élysées in Parijs en de Nederlandse Opera.

Daarnaast heeft hij zich tijdens concerten in b.v. Wenen, Stockholm, Birmingham en Amsterdam laten kennen als een begenadigd saxofonist. De laatste jaren ontwikkelt Claessens zich ook nog als jazz-vocalist met optredens in o.m. Jazzland Vienna.

Zowel in de wereld van de oude als de eigentijdse muziek heeft hij zich een bijzondere naam verworven. Hij nam deel aan talrijke radio en televisie opnames in binnen- en buitenland.

Ook is Huub Claessens nu in de Opera-Zuid Productie Un Ballo in Maschera in zijn rol als Horn te bewonderen en is als bas-bariton een van de solisten in de nieuwe compositie het Heiligdomsvaartlied van componist Frank Steijns.

Terugluisteren

|

Het Klassieke Concert

In het concert opnames van Backstage Klassiek, een festival met klassieke mini-concerten door het conservatorium Maastricht.

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's