Klasjenere met Irene Lardy

Klasjenere met Irene Lardy

In de L1 televisieserie Klasjenere komen Limburgse dialectartiesten aan het woord.

In deze aflevering: Irene Lardy

Irene Lardenoije, die op 16 maart 1948 wordt geboren in Maassluis en opgroeit in Geleen en Stein, kennen we beter als zangeres Irene Lardy. Als jonge meid rent ze alle talentenjachten af in de verre omgeving.

Landelijk breekt ze door na het winnen van de Miss Talentverkiezing 1966 in een strandhotel in Zandvoort. Wat volgt zijn diverse landelijke televisie optredens en daarna een zangcarrière in Duitsland met haar begeleider Jim Collin.

Binnen de Limburgse vastelaovend is ze vooral bekend van haar liedje ‘Met vastelaovend bin ich gebaore’ en enkele jaren geleden stond ze nog in de finale van het LVK met het nummer ‘Zoa haet 't Bertha bedoeld’.

Klasjenere blikt met Irene Lardy terug op een succesvolle zangperiode.

Woensdag 7 februari om 17:15, 19:15 en 22:15 op L1 TV.

Klasjenere

Bekijk alle portretten van Limburgse dialectartiesten op L1.nl/Klasjenere

Logo 1Limburg

LIVE: Gemeenteraadsverkiezingen Limburg 2018

LIVE: Gemeenteraadsverkiezingen Limburg 2018

Woensdag kunnen we naar de stembus om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Welke partij gaat er winnen? Welke gemeente heeft als eerste de uitslag binnen? Hoe wordt er waar gestemd?

Strafrechtelijk onderzoek na ophef 'zelfmoordpoeder'

Strafrechtelijk onderzoek na ophef 'zelfmoordpoeder'

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar Coöperatie Laatste Wil (CLW). Dit heeft alles te maken met een zogenoemde 'zelfmoordpoeder', die door een Limburgse webshop werd verkocht en ook door CLW zou worden verstrekt.