Klasjenere Extra met Wiel Vestjens

Klasjenere Extra met Wiel Vestjens

In de L1 televisieserie Klasjenere komen Limburgse dialectartiesten aan het woord.

In deze aflevering: Wiel Vestjens

In deze aflevering van ‘Klasjenere Extra’ zanger Wiel Vestjens uit Venlo.

Hij ontvangt zaterdag 25 november 2017 de allerhoogste Limburgse vastelaovesonderscheiding die een artiest in onze provincie kan krijgen: De Gouden Narrenkap. Vestjens ontvangt de muts en bijbehorende medaille vandaag in Tegelen uit handen van de SLV, de Samewirkende Limburgse Vastelaovesverenigine.

Als jongen van 8 maakte hij in 1944 de bombardementen mee op de binnenstad van Venlo. Hij is sinds 1969 in de Venlose carnavals-scène actief, eerst als solo-zanger in combinatie met collega artiesten als Hay Crompvoets, Lottie Boermans en Gé Deenen maar ook is Vestjens al vele jaren onderweg met het kwartet De Kammeräödjes dat de afgelopen jaren in samenstelling vaak veranderde.

Zes keer won hij het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK), in 1988 met ‘Minse wie weej’, in 1989 met de Knapperikke, in 1992 met ‘Waat hebbe we 't toch good’, in 1994 met ‘Heej of dao’ en in 1997 met ‘Had ik maar’. Samen met Gé Deenen won hij het LVK in 2000 met ‘Josefien’ Vestjens trad verder in verschillende edities van de Venlose Revue op; niet alleen als zanger, maar ook als toneelspeler. In totaal stond hij meer dan 100 keer op de planken.

Klasjenere

Bekijk alle portretten van Limburgse dialectartiesten op L1.nl/Klasjenere

Logo 1Limburg

Stan Valckx: 'Geen vertrouwen meer in Maaskant'

Stan Valckx: 'Geen vertrouwen meer in Maaskant'

VVV-Venlo heeft hoofdtrainer Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts op non-actief gezet omdat de clubleiding en technisch manager Stan Valckx na zeven verloren duels op rij geen vertrouwen meer heeft in het duo.

Programma's