Kijk mij eens: ‘Door de kou heb ik mezelf weer open kunnen stellen voor anderen’

Kijk mij eens: ‘Door de kou heb ik mezelf weer open kunnen stellen voor anderen’

Miljoenen views kreeg Kiki Bosch uit Eys met haar ijsduikkunsten op YouTube, maar voor haar tellen deze aantallen niet.

Voor haar draait het niet om de mooie plaatjes en het reizen, maar wel om de boodschap die zij uit wil dragen.

Een paar jaar geleden was Kiki in Thailand, waar haar iets vreselijks is overkomen. Ze werd seksueel misbruikt door een collega. Lang heeft zij zich angstig gevoelt. Een week na de verkrachting, heeft hij hetzelfde bij een ander meisje gedaan en is hij daarna met de noorderzon vertrokken. Dit raakte Kiki enorm. “Toen realiseerde ik me dat mijn stilzwijgen een enorm gevolg had gehad voor iemand anders. Het feit dat ik niets gedaan heb, heeft hem de vrijheid gegeven om nog eens te doen wat hij mij heeft aangedaan. “

Door de kou ga je terug naar de kern van je ziel en connect je met jezelf. Het is pas wanneer je met jezelf in contact bent, dat je open kunt komen te staan voor een echte en diepe connectie met anderen. En dat, is het mooiste wat er bestaat.

Lang vond zij het moeilijk om met haar gevoelens om te gaan. Totdat ze het ijskoude water in ging. Een survivalmodus ging aan. Tijd om zichzelf dingen kwalijk te nemen, was er niet. “Door de kou ga je terug naar de kern van je ziel en connect je met jezelf. Het is pas wanneer je met jezelf in contact bent, dat je open kunt komen te staan voor een echte en diepe connectie met anderen. En dat, is het mooiste wat er bestaat.”

Haar verhaal legde ze vast in een indrukwekkende video, gemaakt in IJsland. Haar kracht, haar ervaringen en haar denkwijze kunnen een inspiratie zijn voor iedereen. Laat je meeslepen en zie de persoon die zij is.

Kijk mij eens

Meer Limburgse vloggers? Je vindt ze op L1.nl/Kijk-mij-eens

Logo 1Limburg

Programma's