'Kamers te snel leeg na overlijden bewoners'

'Kamers te snel leeg na overlijden bewoners'

Verzorgings- en verpleeghuizen houden zich niet aan de afspraken na het overlijden van bewoners en cliënten. Dat concludeert de Consumentenbond na een onderzoek.

|

Nabestaanden moeten 7 dagen de tijd krijgen om de kamer van de overledene leeg te maken. In de praktijk blijkt dat de tehuizen zich daar niet aan houden, zegt de Consumentenbond.

Cicero
Ook tehuizen in Limburg maken eigen regels. Zo wil Cicero, met 13 verzorgings- en verpleeghuizen in Zuid-Limburg, dat kamers in een verpleeghuis binnen 3 dagen leeg zijn. Er zijn wachtlijsten, en op die manier kan er zo snel mogelijk een nieuwe cliënt in de kamer trekken.

Maatwerk
Volgens Cicero is leegruimen van verpleegkamers binnen drie dagen goed mogelijk, omdat de meeste bewoners daar niet zoveel spullen hebben. Anders ligt dat in verzorgingshuizen, maar mensen veel meer echt wonen dan in verpleeghuizen.

Voor verzorgingshuizen geldt bij Cicero juist een veel ruimere leegruim-periode, tot maximaal 10 dagen. Cicero wil met deze oplossing meer maatwerk leveren, dan de algemene afspraken.

Logo 1Limburg

Programma's