Justitie laat zaak Eline Melters opnieuw bekijken

Justitie laat zaak Eline Melters opnieuw bekijken

Het Openbaar Ministerie in Maastricht gaat opnieuw kijken naar het onderzoek rond de dood van de 23-jarige Eline Melters uit Urmond.

|

Volgens een woordvoerder wordt er 'met nieuwe mensen naar het bestaande onderzoek gekeken'. Er komt dus geen nieuw onderzoek. Dat is dinsdag afgesproken met de nabestaanden van de vrouw, die na 4,5 jaar nog altijd grote twijfels hebben over het justitie-onderzoek destijds.

Ervaring
De nieuwe mensen die naar het onderzoek gaan kijken, zijn ervaren officieren van justitie van het parket in Limburg, die met een frisse blik naar de zaak moeten kijken. Volgens het OM is deze aanpak 'vrij uniek'.

'Zelfmoord'
Eline Melters werd in december 2009 dood gevonden bij de Martinuskerk in Urmond. Daar was ze vanuit haar woning gewond naar toe gerend. Justitie gaat ervan uit dat ze zelfmoord pleegde. De vriend van de vrouw, die ook in de woning aanwezig was, is één dag verdachte geweest en daarna weer vrijgelaten. Dat is voor de familie onverteerbaar. De nabestaanden van Eline Melters vroegen in maart al om heropening van het onderzoek. Haar vriend liet destijds weten daar verbaasd over te zijn.

Snel resultaat
Het Openbaar Ministerie hoopt dat de officieren van justitie binnen enkele maanden klaar zijn met het opnieuw bekijken van de zaak en dat er dan conclusies aan de uitkomst kunnen worden verbonden.

Foto: Twitter (@MaikeHVNL)

Logo 1Limburg

Programma's