Jubileum Verdrag van Maastricht live bij L1

Jubileum Verdrag van Maastricht live bij L1

Vrijdag 9 december vanaf 10:00 uur op L1 TV

Exact 25 jaar na de onderhandelingen over het Verdrag van Maastricht, komen de Europese leiders opnieuw naar de Maastrichtse hoofdstad. L1 zendt de conferentie vrijdag 9 december de hele dag live uit op TV en online.

Zowel de voorzitter van de Europese commissie, Jean Claude Juncker, als de voorzitter van het Europese Parlement, Martin Schulz, geven hun visie op de betekenis van “Maastricht” voor de toekomst van de Europese Unie.

Op de plek waar de Euro als nieuwe munt werd geboren, presenteert Jeroen Dijsselbloem als voorzitter van de Eurogroep zijn visie op de euro als gemeenschappelijke munt.

Het 25-jarig jubileum valt op een cruciaal moment voor de Europese eenheid. De Europese Unie kampt met een aantal grote uitdagingen, zoals de Brexit, de vluchtelingencrisis, en de aanhoudende twijfels over de toekomst van de Euro. Het aangekondigde aftreden van de Italiaanse premier Matteo Renzi eerder deze week verhoogt de spanning voor de Europese top in Maastricht.

De live-uitzending vanuit het MECC Congrescentrum in Maastricht loopt van 10.00 tot 16.30 uur, en is zowel te volgen via L1 TV als via 1Limburg.nl

De live-uitzending vanuit het MECC Congrescentrum in Maastricht loopt van 10.00 tot 16.30 uur, en is zowel te volgen via L1 TV als via 1Limburg.nl.


In de live-uitzending van L1 op vrijdag 9 december spreken ook Herman van Rompuy, oud-voorzitter van de Europese Raad, en Klaas Knot, president van de Nederlandse Bank. Ook Mathieu Segers, hoogleraar Europese Integratie aan de Universiteit Maastricht, is te gast.


Het laatste nieuws en de toespraken worden gebundeld in een online live-blog bij 1Limburg.nl.

Op vrijdagavond staat ook het L1-programma Avondgasten in het teken van het 25-jarig jubileum van het Verdrag van Maastricht, met onder meer een interview met Jeroen Dijsselbloem als voorzitter van de Eurogroep.


L1 TV is te ontvangen via kabel, webtv op L1.nl, Ziggo Digitaal kanaal 30, Interactieve TV KPN kanaal 508, CanalDigitaal (Familie-pakket), DVB-T en Digitenne.

Logo 1Limburg

1Lunch: Politie helpt naakte verwarde vrouw

1Lunch: Politie helpt naakte verwarde vrouw

Gemeente Maastricht en ondernemingsraad voor de rechter, Rabobank accepteert per direct geen betaald voetbalorganisaties meer als nieuwe klant en het 'maaien' van de Roer en de Maas is weer begonnen. Dit en meer in onze 1Lunch.

Programma's