Blaaskracht: Emil praat met Jos Zegers

Blaaskracht: Emil praat met Jos Zegers

Zondag 22 september 18:00 op L1 Radio.

De klassieke gast van Emil Szarkowicz in Blaaskracht is zondag 22 september dirigent Jos Zegers.

Jos Zegers, (1983) begon op 8-jarige leeftijd zijn muzikale loopbaan op hobo. In 2001 begon hij, naast een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht, zijn studie hobo aan het conservatorium Maastricht.

In 2006 studeerde hij cum laude af voor het hoofdvak hobo uitvoerend musicus bij Hans Roerade (Residentieorkest, Den Haag).

Een jaar eerder was hij solist tijdens het Korea-festival van het Conservatorium Maastricht, o.l.v. Jan Stulen.


|

In 2011 studeerde hij cum laude af voor de studie directie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij volgde daarnaast diverse masterclasses en nam lessen bij o.a. Josef Suilen en Jan Cober.

Sinds 2007 is hij actief dirigent bij verschillende orkesten.

Hij bereikte als jongste deelnemer de halve finale van de internationale dirigentenwedstrijd van het WMC Kerkrade in 2009.

In 2010 zat hij ook in de halve finale van de internationale dirigentenwedstrijd “Con Brio” te Innsbruck, Oostenrijk, wederom als jongste deelnemer.

In 2015 won hij laatstgenoemde wedstrijd. Hij werkte en werkt samen met diverse internationaal bekende solisten.

Sinds 2016 is hij chef-dirigent van het Bundespolizeiorchester München, een 46-koppig professioneel orkest.

Sinds 2018 is hij dirigent van Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Brachterbeek en in februari 2019 maakt hij zijn debuut als gastdirigent bij de Münchener Symphoniker.

Blaaskracht

Het maandelijkse muziekprogramma van L1 TV met aandacht voor fanfares, harmonieën, brassbands, koren, slagwerkers en alle andere muzikale zaken.

Meer over Blaaskracht

Logo 1Limburg

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

Man die zijn dode moeder in huis verborg weer voor de rechter, traumahelikopter naar ernstig ongeval, tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals en politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades. Dit en meer in onze 1Lunch.

Programma's