Jorrit Kleijnen van Haevn: diep van binnen nog steeds een onzekere jongen

Jorrit Kleijnen van Haevn: diep van binnen nog steeds een onzekere jongen

De carrière van filmcomponist Jorrit Kleijnen (1986) uit Kerkrade is booming. Hij heeft niet alleen succes als componist voor film, tv en commercials; ook bestormt hij met muziekduo Haevn de hitlijsten. Ondanks alles succes is hij naar eigen zeggen nog steeds een onzekere jongen.

“Ik denk dat ik eigenlijk nog steeds dat jongetje ben dat op maandag om vier uur pianoles heeft op de muziekschool in Kerkrade,” vertelt hij aan Cultuurcafé verslaggever Jolien Linssen.

“Soms moet ik er door de trotse app'jes van mijn moeder of andere mensen aan herinnerd worden hoe bijzonder het is wat er allemaal gebeurt en hoe succesvol dingen gaan. Want ik lig gewoon echt iedere avond in bed en denk: hoe kan ik zorgen dat ik het morgen nog steeds mag doen?”

Nummer één

Haevens debuutalbum ‘Eyes Closed’ werd eind mei internationaal uitgebracht door platenmaatschappij Warner en kwam meteen binnen op één in de iTunes charts. Het album is genomineerd voor een 3FM Award 2018 in de categorie Beste Album.

Doorbraak
Haevn, bestaande uit Kleijnen en de Brabantse singer-songwriter Marijn van der Meer, brak zo’n drie jaar geleden door met het nummer 'Finding out more', dat werd gebruikt in een commercial voor BMW. Rond dezelfde tijd was het liedje 'Where the heart is' te horen in een Volvo-commercial. Al snel werd Haevn opgepikt door radiostations en wist het duo zalen als Carré en Paradiso uit te verkopen.

|

Haevn op L1

Eerder maakte Jolien voor TV een reportage over Haevn:

Ook besprak ze het succes van Haevn met Kris & Ruud:

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op L1 Radio.

Ontdek hier eerdere afleveringen van L1 Cultuurcafé

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's