Limburg Doc: Jack Vinders... de film!

Limburg Doc: Jack Vinders... de film!

Donderdag 27 juni 20:30, zaterdag 29 juni 20:30, zondag 30 juni 13:00 | 18:00

In 2015 ging in Theater Heerlen ‘Jack Vinders… de film’ in première, een anderhalf uur durende documentaire over de Kerkraadse zanger en theatermaker Jack Vinders.

Op L1 TV is een speciale 55 minuten-versie van de film te zien in de serie Limburg Doc.

Regisseur Maurice Nijsten en assistente Dénise Nijsten-Bannier volgden Vinders ruim vier jaar met de camera om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van deze veelzijdige artiest.

“Jack Vinders is een opmerkelijk mens”, vertelt Maurice Nijsten. “Ik denk dat het is gelukt om een verrassend en soms ontroerend portret van hem te maken.”

Tijdens deze exclusieve documentaire kijken we letterlijk mee achter de schermen waarbij niet alleen het artiestenleven, maar ook het leven van alledag een belangrijke rol speelt.

De film geeft een duidelijk beeld van het werk en de passies van Jack Vinders, waardoor we ook de mens achter de artiest leren kennen.

“Enerzijds is het jammer dat we in Limburg Doc ‘maar’ 55 minuten kunnen laten zien, anderzijds hebben de bezoekers van de première en de bezitters van de DVD zo een fraai extraatje”, knipoogt Nijsten.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Programma's